Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograđanka odlučila da na Instagramu potraži pomoć, jer ne može da plati zubara: Moli samo za jedan ustupak

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Po ordinacijama se cene kreću po par hiljada dinara, zavisi gde i za koju intervenciju"

  • 2
Zubar Stomatolog Foto: Pixabay

Lečenje zuba nikome nije omiljeno, ali najgore je kada vas najviše zaboli - plaćanje. Jedna Beograđanka, koja ima samo 25 godina, ima tu nesreću da joj je potrebno mnogo zubarskih intervencija, ali ona to, jednostavno, ne može da priušti. Neobično, ona se za pomoć obratila na društvenoj mreži Serbia Live Beograd sa iskrenom molbom da joj neko pomogne i omogući da sve potrebne informacije plati na rate.

"Ja sam zaposlena i radim za platu od 50.000 dinara, imam državno zdravstveno osiguranje. U jednoj državnoj ordinaciji sam izgubila zub, jer je prilikom plombiranja zubarka polomila zub napola. Prilikom vađenja zuba trpela sam nenormalne bolove, jer anestezija nije delova i mogla bih tako u nedogled da pričam. Odustala sam od državnih zubara", priča u svojoj ispovesti ova Beograđanka za "Telegraf".

Poruka koju je poslala je urodila plodom, jedna zubarka već joj se javila i ponudila plaćanje na rate. Ipak, mnogi imaju slične muke kao ova devojka.

"Ja sa 50.000 dinara, dok platim račune i kiriju, jedva da mi ostane i za hranu. Po ordinacijama se cene kreću po par hiljada dinara, zavisi kako gde i za koju intervenciju", priča ova devojka, koja je zamolila da ostane anonimna.

Možda bi neko rekao da je problem u održavanju higijene, ali, ova devojka ispričala nam je da nije imala sreće sa genetikom. Nečiji zubi su prirodno otporniji, a nečiji skloniji karijesu. Najgore je kada je potrebno angažovati hirurga ili ortodonta.

"Moj problem sa zubima konkretno je genetika najviše. Moj otac je izgubio zube sa 20 godina. Moji su u kritičnom stanju. Imam umnjake koji zahtevaju operaciju. Operacija se plaća, čak i na Stomatološkom fakultetu, a cene su između 100 i 200 evra po zubu, a ja imam četiri. Jedan zub sam izgubila i tu mi je potrebna krunica, koja se isto kreće između 100 i 200 evra. Donji red zuba mi je jako oštećen i slab i ne znam da li ima uopšte šanse da se poprave ili će mi vremenom ispasti. Na većini prednjih zuba su mi živci izvađeni i takvi zubi propadaju. Već sam izgubila jedan zub tako", priča ova devojka.

Zubar Printskrin: Instagram / Serbia Live Beograd

Niko ne radi "na poverenje"

Kako kaže, uzalud je zvala privtne ordinacije, tražeći plaćanje usluge na rate.

"Niko ne želi da se uvali u ovoliki trošak i da ja to otplaćujem na rate, jer ja ne mogu da odvojim neku veću svotu novca, mogu malo po malo da plaćam. Jednostavno, nemam uslova i niko do sad nije pristao da mi radi sve oko zuba, a da me pritom sačeka za novac, odnosno, da trošak podeli na neke pristojne rate koje bih ja otplaćivala", ispričala je naša sagovornica.

To bi bilo "na poverenje". Za neke druge opcije ova devojka nema mogućnosti.

"Nemamo svi uslove ni za administrativnu zabranu, ni za čekove. Ja nemam posao sa stalnim radnim odnosom i nemam mogućnost da uzmem kreditne proizvode".

Video: Zubar pokazao šta se dešava sa vilicom ako ne čistite kamenac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    13. februar 2023 | 22:03

    Na stomatoloskom fakultetu ih mozes popraviti za dz

  • Александар Бикар

    13. februar 2023 | 21:09

    Pošalji mi adresu pa ću ti besplatno poslati lek (propolis kapi 30) i uputstvo za upotrebu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA