≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sve barake su planule odjednom, gde da idemo, gde?" Ispovesti ljudi čiji su domovi izgoreli u Ustaničkoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva briga im je za porodicu i gde će večeras da zanoće. Jedni imaju decu, drugi trudne ćerke i snaje. Ukupno tu živi oko 50 ljudi...

  • 21

"Bilo je tu 10, 11 baraka, a sve su planule odjednom. Gde da idemo, gde da idemo? Hajde mi, ali gde će deca" - pitaju se uznemireni stanovnici baraka u Ustaničkoj ulici koje su se večeras zapalile u Ustaničkoj ulici.

Dok su vatrograsci uspeli da lokalizuju požar na Konjarniku, gust dim i dalje se širi sa mesta gde je do pre nekoliko sati živelo više porodica.

Povređenih, prema dostupnim informacijama, nema, ali tragedija je izbegnuta u poslednji čas. Kako saznajemo na licu mesta, na prve znake vatre okupljeni su pokušali da je savladaju sami, a onda su bežali da spasu živu glavu, pojedini čak i kroz prozor.

- Komšinica me je pozvala i rekla: "Brzo, brzo izađite, zapalila se jedna od baraka". Istrčao sam bos da vidim šta se dešava, ali dok sa izašao napolje, ona je već uveliko gorela. Uzeli smo balone s vodom da pokušamo da sami savladamo požar, ali u trenutku smo videli da je to nemoguće. Uspeo sam nekako da pozovem vatrogasce. Uspeo sam samo da im kažem da celo naselje gori i da što pre pošalju ljude - rekao je za Telegraf.rs jedan od stanovnika ovog naselja.

Uspeli su samo da na brzinu uzmu svoje jakne, evakuišu ljude, izbave životinje, dodaje, dok u rukama drži crnog malog psa.

- Krenulo je od jedne barake, ali se odmah proširilo na sve ostale - dodaje naš sagovornik.

Među okupljenima vlada sumnja da je reč o podmetnutom plamenu, ali prva briga jeste im za porodicu i gde će večeras da zanoće. Jedni imaju decu, drugi trudne ćerke i snaje. Ukupno tu živi oko 50 ljudi...

Podsetimo, požar je prijavljen večeras oko 18:45 sati, a na licu mesta se nalazi veliki broj policajaca i vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila.

Video: Vatrogasci, policija, Hitna pomoć: Telegraf na licu mesta stravičnog požara u Ustaničkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA