Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograđani, spremite se za akciju: Dobijate lopate, farbu, sadnice, čak i klupe, samo je potrebna dobra volja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prethodnim godinama, na ovaj način, uređeno je preko 1.800 lokacija na teritoriji 10 gradskih opština

  • 0

"Uredimo zajedno" - naziv je akcije uređenja i ozelenjavanja međublokovskih zelenih površina koju devetu godinu zaredom organizuje JKP "Zelenilo Beograd".

Stambene zajednice svoje predloge mogu poslati do 28. februara.

"Stambene zajednice mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje zelene površine u okviru svog stambenog naselja 'Zelenilu-Beograd', koje će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno, na zadovoljstvo učesnika u Akciji", rekla je za Tanjug Mirjana Obućinski iz JKP "Zelenilo Beograd".

Navela je da se prijava za akciju vrši pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu JKP "Zelenilo Beograd".

Obućinski je precizirala da je popunjenu prijavu potrebno poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP "Zelenilo-Beograd", Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8, 11000 Beograd, sa naznakom - za akciju "Uredimo zajedno".

"U prethodnim godinama, na ovaj način, uređeno je preko 1.800 lokacija na teritoriji 10 gradskih opština. Broj lokacija koje stambene zajednice prijavljuju za ovu akciju je iz godine u godinu sve veći", rekla je Obućinski.

Prema njenim rečima, realizacija akcije obuhvata nekoliko faza, a prvo stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni.

"U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanje parkovskog mobilijara - klupa i đubrijera", navela je Obućinski.

Dodala je da će po isteku roka za prijavljivanje stručnjaci iz "Zelenila" obići sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva, nakon čega će uslediti uređenje predmetne površine.

Video: Šta krije Kalemegdanski park? Posetili smo Veliko stepenište i grobnicu narodnim herojima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA