• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voždovac na sajmu turizma u Beogradu: Domaćini iz Belog potoka i Ripnja, priče o Avali, Žrnovu i Stepi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štand je, pored brojnih građana, posetio i direktor TOB-a Miodrag Popović i član Gradskog veća Vuk Mirčetić

  • 0
Sajam turizma

Foto: Opština Voždovac

Gradska opština Voždovac i ove godine predstavila se na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i na 18. Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa proizvođačima i proizvodima "Eko parka" iz Belog Potoka, domaćinstva "Milić med", takođe iz Belog Potoka, rakije "Potpis" iz Zuca, "Jecini sapuni" iz Ripnja i uživaju u koreografijama članova KUD-a "Radost" iz Sela Rakovica. Takođe na štandu su se mogli pročitati i flajeri o Bajfordovoj šumi i Hotelu "Srbija".

Štand je, pored brojnih građana, posetio i direktor TOB-a Miodrag Popović i član Gradskog veća Vuk Mirčetić.

Brojni zainteresovani posetioci mogli su da se upoznaju sa voždovačkim kulturno-istorijskim znamenitostima, kao i sa turističkim i privrednim resursima. Sa ponosom je predstavljena rodna kuća čuvenog srpskog vojskovođe Stepe Stepanovića u Kumodražu, koja čuva sećanje na život, delo i velike podvige vojvode kroz autentične eksponate, dokumenta i fotografije i koja je uvrštena u turističku ponudu Beograda.

 

Nezaobilazna turistička atrakcija, simbol Beograda – Avala, na čijem se vrhu zvanom Žrnov nalazio srednjovekovni grad-tvrđava, predstavljena je sa svim svojim lepotama i sadržajima koje nudi.

Sajam se održava pod sloganom "Kad je odmor, nije teško", a zemlja partner je NR Kina.

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka – Oprema, koji će biti održani do 26. februara, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svetskih destinacija.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u Hali 4 Beogradskog sajma autentičnim nastupima Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), kao i učešćem mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Video: Sajam peglane kobasice u Pirotu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA