Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpisan ugovor kojim se predviđa saradnja Službenog glasnika i Univerziteta u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Beogradu, danas, 2. marta, potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji između direktora Javnog preduzeća Službeni glasnik Mladena Šarčevića i rektora Beogradskog univerziteta prof. dr Vladana Đokića

  • 1
Saradnja Službenog glasnika i Univerziteta u Beogradu Foto: Promo/ Rektorat Beogradskog Univerziteta

Ovaj ugovor je novi u nizu kojim se ovekovečuje saradnja Glasnika i obrazovnih ustanova Republike Srbije. Kao i do sada, cilj potpisivanja ugovora jeste produbljivanje međusobne saradnje u oblastima od interesa.

Ugovorom je predviđena saradnja prilikom publikacije onih izdanja za koja postoji zainteresovanost obe strane. Ova činjenica ide u prilog novoj orijentaciji Službenog glasnika ka izdavanju većeg broja univerzitetskih udžbenika. Zauzvrat, Univerzitet se obavezao da će posredovati kod fakulteta da se samostalno ili zajedno s Univerzitetom uključe u izdavačke poduhvate sa Službenim glasnikom.

-Univerzitet u Beogradu je zasigurno najvažnija obrazovna institucija u Republici Srbiji. Iz tog razloga, potpisivanje ovog ugovora je od velike važnosti za naše preduzeće, naročito stoga što će pružiti mogućnost za još veću posvećenost izdavanju univerzitetskih udžbenika. Takođe, Službeni glasnik je najavio i spajanje za Zavodom za udžbenike, a takav proces se ne može odigrati bez podrške akademske zajednice - izjavio je direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević.

Kako ističe Šarčević, podrška akademske zajednice će biti od velike važnosti i prilikom izrade nacionalnih udžbenika, jer će upravo ona dati konačan pečat o tome koje teme će u njih biti uvrštene.

Između ostalog, ugovor predviđa da Univerzitet, kada je god u mogućnosti, poslove štampanja materijala poveri Službenom glasniku, a zauzvrat će dobiti najbolje moguće uslove – odnos cene i kvaliteta.

-Zadovoljstvo mi je što danas potpisujemo sporazum o saradnji sa Službenim glasnikom, jednim od naših najznačajnijih preduzeća. Ovaj sporazum se tiče zajedničkih koraka koji će pridoneti afirmaciji i jedne i druge institucije. Pre svega, u pitanju je izdavaštvo velikog broja časopisa i monografija koje su neophodne Univerzitetu, pri čemu će nam Glasnik pomoći u štampanju, budući da poseduje neophodne kapacitete - izjavio je rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić.

Takođe, cene štampanja će biti prijemčivije za univerzitetske profesore, istakao je Đokić. Strane ugovornice obavezale su se da će štititi ugled druge strane u istupanju i opštenju s trećim stranama.

Ove nedelje već su potpisani ugovori o poslovnoj saradnji s Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija i Akademijom tehničkih strukovnih studija, a sutra će biti sklopljen ugovor i sa Tehnološko-metalurškim fakultetom u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    2. mart 2023 | 16:52

    Evo ga Šarčević opet. Na redu je guranje Fakulteta u blato? Do kada ćete dozvoljavati ovom stvoru, da urušava naš obrazocni sistem???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA