Vreme čitanja: oko 1 min.

Čovek vozio dete u krilu na prednjem sedištu: Novi prekršaj zaprepastio Beograđane, nema ni pojas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu

  • 3
Vozač, dete, saobraćaj Foto: Telegraf

U motornom vozilu na prednjem sedištu ne sme da se prevozi dete mlađe od 12 godina, nalažu saobraćajni propisi u Srbiji. Ipak, građani su u Beogradu zapazili jednog vozača koji ne samo da je vozio dete na prednjem sedištu, već kako se vidi na fotografiji u koju je Telegraf.rs imao uvid, dete vozaču sedi u krilu.

Na fotografiji je primetno da vozač aktivno učestvuje u saobraćaju s obzirom da ju je uslikala osoba iz autobusa, a devojčica sedi u krilu osobe koja upravlja za volanom. Nije poznato koliko dete ima godina, međutim primetno je da nema sigurnosni pojas.

Podsetimo, dete do 3 godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika. U određenim slučajevima, dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu, korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.

Bezbednosna sedišta za decu koja se postavljaju u vozila moraju biti homologovana u skladu s jednoobraznim tehničkim uslovima i moraju da budu postavljena na način kako to preporučuju proizvođač dečijeg sedišta i proizvođač vozila. Homologaciona oznaka za dečija sedišta je ECER 44/04, kažu propisi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    6. mart 2023 | 19:12

    Vidjam to stalno. Ja ne mogu da shvatim konje koji to rade. Da oi oni uopste razmisljaju glavom?

  • 🙄🙄🙄

    6. mart 2023 | 18:17

    Ja to cesto vidjam po Zvezdari i Nista cudno

  • Mm

    6. mart 2023 | 19:14

    Mislim da za ovaj prekešaj nema kazne, jer to zakonom nije regulisano t.j. nije predvidjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA