Vreme čitanja: oko 1 min.

Konferencija Smart Mobility u TC Ušće

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu će se 17.3. 2023. održati konferencija Smart Mobility u TC Ušće, III sprat

  • 0
Konferencija Smart Mobility Foto: Promo/ Freemental/ Art direktor M.Janković

Konfrencija će okupiti najeminentnije govornike iz domena pametnog saobraćaja, čiji je deo i ekološki i električni saobraćaj. Kao i ostali delovi pametnih gradova - tako i pametan saobraćaj zasniva se na energetskoj efikasnosti, kao i upotrebi obnovljivih izvora energije, ali i većoj bezbednosti.

Za pametan saobraćaj važi da je krajnji cilj nulta emisija CO2, kao i nulti postotak saobraćajnih nesreća.

Kojim putem ćemo ići do pametnog saobraćaja koji će nam omogućiti veću bezbednost, ali i zdraviju gradsku sredinu, odgovoriće eksperti i predstavnici ministarstava i lokalne samouprave. Da li ćemo se voziti u automobilima bez vozača, u avionima ili dronovima? Za početak, električnim automobilima i šta su sve zemlje EU uradile da bi stimulisale kupovinu električnih automobila. Na posebnom panelu, pod pokroviteljstvom Udruženja banaka, a uz učešće međunarodnih finansijskih organizacija govoriće se o načinima finansiranja održivog saobraćaja i elektrifikacije.

Kuriozitet je da će učesnici moći da čuju inovatora, inženjera koji je konstruisao prvi električni automobil, dr. Josipa Vlahovića, koji je još pre 30 godina imao jasnu viziju o upotrebi električnih automobila, a ima je i za narednih 30 – što će podeliti sa učesnicima konferencije Smart Mobility.

Konferencija Smart Mobility Foto: Promo/ Freemental/ Art direktor M.Janković

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA