Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo zabranilo rad domu za stare na Voždovcu: Utvrđeno da nema licencu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naloženo je da najkasnije u roku od 20 dana objekat mora da se isprazni

  • 0
Dom za stare, penzioner, stari Foto: Tanjug/AP

Uz asistenciju policije izvršen je inspekcijski nadzor neregistrovanog doma za stare "Epikur" na Voždovcu, utvrđeno je da nema licencu, pa je zabranjen njegov rad, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vanredni inspekcijski nadzor doma Epikur u kome je zatečeno 23 korisnika izvršila je Inspekcija socijalne zaštite koja je zatim i zabranila njegov rad.

- Prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja - saopštilo je Ministarstvo.

U objektu neregistrovanog Doma „Epikur“ zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge, prenosi Tanjug.

- Domu 'Epikur' zabranjen je rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu - navodi Ministarstvo.

Navodi se da je dom „Epikur“ po ranije važećim propisima, a pod nazivom „Senior medic club“, pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine.

- Dom 'Senior Medic Club“ podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom „Princip“, a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica „Epikur" - navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je podneti zahtev za izdavanje licence odbačen zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence.

- Dom "Epikur" je ponovo podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen, s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat - navelo je Ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA