Vreme čitanja: oko 2 min.

Baba Marta nam zadaje kratak, ali bolan udarac: Beograđani, danas udahnite proleće, za sutra spremite šalove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Temperatura će se sutra spustiti na 1 do 2 stepena

  • 0
Vreme, sneg, vremenska prognoza Foto: Shutterstock, Telegraf

Beograđane danas čeka pravi prolećni dan, ali već sutra sledi novi drastičan pad temperature, uz moguć sneg u večernjim satima.

U Beogradu će danas biti umereno oblačno i veoma toplo za ovo doba godine. Međutim, prolećni dan neće biti tako idiličan, jer će duvati jaka košava, ali toplog karaktera. Udari jugoistočnog vetra biće i preko 50 kilometara na sat.

Maksimalna temperaratura biće oko 20 stepeni.

Današnji dan doneće i pad vazdušnog pritiska i to će biti uvod u jaču promenu vremena.

Već tokom noći očekuje se naoblačenje, pa će u sredu uslediti kiša i pljuskovi. Jutro će biti najtopliji deo dana i maksimalna temperatura biće do devet stepeni.

Tokom dana se zbog prodora hladnog fronta očekuje dalji pad temperature, a severozapdni vetar biće veoma jak i mogući su olujni udari od 70 kilometara na sat.

Vetar će biti najjači u periodu od podneva do poslepodnevnih časova, ali se tokom većeg dela dana preporučuje povećan oprez, kako u saobraćaju, tako i na otvorenom.

Temperatura će tokom dana biti u daljem osetnijem padu i do večeri bi opala na svega jedan do dva stepena. U toku večeri kiša će u višim delovima Beograda preći u susnežicu i vlažan sneg i to pre svega u delovima grada koji gravitiraju Avali, a postoji mogućnost da se kratkotrajno zabele i naselja u južnom i istočnom obodu grada i svi predeli iznad 200 metara nadmorske visine.

Posle 19 ili 20 časova pahulja bi moglo biti i u centru Beograda. Ipak, temperatura vazdzuha i podloge ostaće u "plusu" i krataće se oko jedan stepen, tako da će se snežni pokrivač ili topiti ili tek kratkotrajno zadržavati, uz eventualno formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U nastavku večeri i noći padavine će na području Beograda biti mešovitog karaktera - smenjivaće se kiša, susnežica i sneg, a temperatura će biti oko jedan stepen.

Zbog veoma mokrih i klizavih puteva, ogroman oprez preporučuje se i u saobraćaju.

Već do ponoći padavine u Beogradu će prestati, a tokom noći se očekuje i razvedravanje, pa će u četrtak biti sunčano, ali veoma hladno. Jutarnja temperatura biće oko jedan stepen, a maksimalna dnevna devet.

Osećaj hladnoće biće pojačan i zbog jakog severozaapdnog vetra, a dobra vest je da će vetar do kraja dana biti u slabljenju.

U petak ujutro očekuje se pojava slabog mraza, a tokom dana biće sunčano i malo toplije, ali i dalje prohladno, uz maksimalnu temperaturu oko 12 stepeni. Od petka se vraća i proleće, pa će za vikend biti osetno toplije, uz maksimalnu temperaturu u subotu oko 15 stepeni, a u nedelju do 18, uz pojačanje jugoistočnog vetra.

Video: Legenda od direktora i njegova Lada Niva: Kroz planinske vrleti Golije dovozi decu do škola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA