Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić postao hit na mrežama: Kontrola u busu mu tražila kartu, on im dao urnebesan odgovor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, često se dešava da omladina ne plaća kartu, a da kad uđe kontrola samo kažu da su srednja škola. Međutim, važno je naglasiti i da srednjoškolci treba da imaju kartu

  • 5
GSP Autobus Foto: Mateja Beljan

Kontrola u gradskom prevozu u Beogradu normalna je pojava, ali pojedini naši građani su navikli na "šverc komerc" varijantu. Tako je jedna situacija iz beogradskog autobusa nasmejala mnoge.

Naime, kontrola je pitala mladića starosti oko 30 godina da li ima kartu, a on je odgovorio da je srednja škola i to pedagoška.

U jednoj objavi na Tviteru opisana je ova situcaija koja je do suza nasmejala sve putnike u autobusu.

- Ulazi kontrola pitaju lika za kartu, on kaže srednja škola, a ima brat bratu bar 30 godina, samo jedan dobacuje, a i ja sam večernja škola. Ovaj ga pita koja srednja škola on kaže pedagoška. E, sad kad nisam umrla... Ali morate da imate potvrdu. Ma, kakvu potrebu?! Dobro koja srednja škola, pedagoška bukvalno kraj umreću od smeha - piše u tvitu.

Naime, često se dešava da omladina ne plaća kartu, a da kad uđe kontrola samo kažu da su srednja škola. Međutim, važno je naglasiti i da srednjoškolci treba da imaju kartu.

Potrebna dokumenta za izdavanje karte za srednjoškolce su sledeća:

- Za učenike sa prebivalištem u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Srbije ili originalna potvrda o pohađanju škole u inostranstvu/ispostave u Beogradu koja mora biti na srpskom ili engleskom ili prevedena na srpski od strane sudskog tumača.

Za učenike sa prebivalištem van teritorije Beograda koji pohađaju školu u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji grada Beograda. Za strane učenike: fotokopija pasoša (original na uvid), za učenike iz EU: fotokopija pasoša ili lične karte (original na uvid). Za punoletna lica: fotokopija lične karte (original na uvid). Za maloletna lica: fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    21. mart 2023 | 18:54

    Kartu nikada ne plaćam, mi smo javni prevoz debelo platili raznim nametima, bukvalno nas pljačkaju gore nego Turci haračlije, potrošim kilovata struje za 2000 dinara a konačni račun mi iznosi 3.500 dinara,znači 1500 dinara svakim građaninu EDB bukvalo otima nizašta, plaćam porez na kuću tzv kućarinu, moj deda kuću pravio sa kreditima na mojoj dedovini napravljena i mene Grad Beograd dere i naplaćuje mi kiriju na moju sosvenu kuću.... PREVOZ NIKADA PLATITI NEĆU, pogotovo ne Tursko privatnom kontroloru, svako ko radi kako kontrolor i maltretira ljude koji su 12 radili na poslu, to je 0 od čoveka,što ne radi on kao trgovac ili da kopa kanale u JKP? Javni prevoz u Beogradu morada bude besplatan, to jednom moraju da shvate, narod je taj prevoz platio već, još samo dodatno da svakom zaposlenom poslodavci na ime prevoza uplate po 2000 din direktno u budžet Grada Beograda i problem rešen, nema firmi za naplatu karata,nema njihovog ugrađivanja u cenu prevoza, nema plate za kontrolu i svi zadovoljni.

  • Ron Jeremy

    21. mart 2023 | 19:33

    Gospodo Beograđani, sramota je da se švercujete. I ne samo da je sramota nego nije ni dozvoljeno. Zamislite da uđete u pekaru i ne platite hleb, a da je objašnjenje "platio sam porez"!?!? Uđete u galeriju i uzmete sliku, iz salona uzmete automobil, ..., e to se zove krađa. Lopovluk je i da ne platite kartu u javnom prevozu.

  • Boško Antić

    23. mart 2023 | 07:58

    Често путујем аутобусом честе су и контроле, али ретко кога нађу без карте. Намерно се наглашава шверцовање како би имали разлог за повећање цене превоза.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA