• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kentkart" će se žaliti zbog raskida ugovora: Žele da nastave posao kontrole i naplate karata gradskog prevoza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Beograd osnovao Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd"

  • 1
busplus Autobusi GSP autobus GSP neutralna autobus neutralna gradski prevoz javni prevoz pogon Novi Beograd

Foto: Mateja Beljan

Nakon odbijanja Kentkarta, kao privatnog partnera, da prihvati predlog sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu o naplati karata u javnom prevozu strani investitor je, na osnovu bilaterarnog međunarodnog ugovora republičkim organima uputio obaveštenje o nameri pokretanja spora protiv Republike Srbije, kao garanta zaštite stranih investicija.

"Odbijanjem predloženog sporazuma o raskidu ugovora 11 godina pre isteka, i to bez krivice privatnog partnera i bez naknade štete, što je zakonska posledica takvog raskida, privatni partner je odbio i da učestvuje u stvaranju privida prestanka partnerstva", saopštavaju iz ove kompanije.

Skupština grada Beograda 21. februara saglasila se danas sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma "Kentkart". Taj ugovor se odnosio na partnerstvo u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata, kao i na upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Grad Beograd osnovao Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd", te će ovaj posao biti poveren njemu kao delatnost koja je od opšteg interesa za Grad Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok