• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je put kojim su deca mogla da pristupe krovu "Galerije" i slobodno se popnu na prozirni deo

, Telegraf
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je krov mogao da popusti pod teretom mladića ili deteta koji bi se po njemu penjali, nije poznato

 • 5

Nakon bizarnog postupka tinejdžera koji su se popeli na krov TC "Galerija", a što su posetioci snimili iznutra, upitali smo ovaj tržni centar kako je to, uopšte, bilo moguće.

Kojim putem su deca mogla da pristupe krovu? Zbog čega je taj prolaz bio otvoren? Koje su mere preduzeli u ovoj situaciji? Da li su deca bila u opasnosti, odnosno, da li je krov mogao da popusti pod njihovom težinom i da li je ta površina inače namenjena za kretanje (na primer radnika tehničke službe)?

Međutim, u iščekivanju odgovora došli smo do video snimka koji pokazuje kako je, zapravo, lako doći do krova.

Potrebno je proći kroz troja "zabranjenih" vrata. Kamere postoje, ali vrata nisu pod ključem, šifrom, niti se aktivira bilo kakav alarm, iako za to postoji upozorenje.

"Izlaz u slučaju opasnosti. Vrata koristiti samo u slučaju evakuacije. Stepenište je pod alarmom. U slučaju nasilnog ulaska u stepenište, aktiviraće se alarm", piše na vratima kojima je moguće pristupiti s parkinga na nivou 5.

Potom, unutar ovog prostora može se proći kroz još jedna, ista takva vrata i dolazi se do stepeništa za slučaj opasnosti.

Nije nelogično to što je pristup stepeništu za slučaj opasnosti slobodan.

Međutim, postoje i treća, iznutra gledano drugačija vrata, koja sa unutrašnje strane imaju drugačiji sistem otvaranja od klasičnih vrata za evakuaciju - imaju običnu kvaku i ključ, kao i posebni čitač kartice.

Ta vrata su, takođe, otključana (a možda, ipak, ne bi trebalo da budu) i kroz njih se izlazi pravo na deo krova gde je moguće dalje lako se popeti i na poluproziran deo prekriven materijalom nalik pleksiglasu.

Da li je krov mogao da popusti pod teretom mladića ili deteta koji bi se po njemu penjali, nije poznato.

Izvesno je da je reč o konstrukciji koja bi morala da izdrži određen teret, na primer, obilna snežne padavine, ali snimak šetnje po ovakvom krov iz unutrašnjiosti je delovao kao zaista opasan i neodgovoran poduhvat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zvele

  20. mart 2023 | 17:26

  Po 25 po goloj zadnjici i prtina kući...

  18
  0

  Podelite komentar

 • Ljubiša

  20. mart 2023 | 18:00

  Ovo je posledica onog lika što se penjao na pilon na mostu na Adi, pa ostao nekažnjen. Kad neko polomi vrat, onda onog lika i tužioca u zatvor.

  6
  1

  Podelite komentar

 • Nekad si i ti bio dete

  20. mart 2023 | 18:02

  Bolje da se pentraju i igraju nego da mladost ostave na TikToku.

  4
  10

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok