Vreme čitanja: oko 1 min.

"Art zona Zemun" nova manifestacija u kulturnom kalendaru opštine

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Art zona Zemun" daje novi kvalitet galerijskoj sceni prestonice, a prostor Stare kapetanije više je nego atraktivno mesto za izlaganje na koje je publika navikla

  • 0
Volonterski servis Zvezdara umetnost slikanje četkice Foto: Mateja Beljan

Opština Zemun podržala je predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna i u korpus stalnih manifestacija u oblasti kulture uvrstila umetnički program "Art zona Zemun".

Zemun će u godišnjem kalendaru poštovaocima umetnosti, naročito likovne, pružiti priliku da u kultnoj galeriji Stara kapetanija od februara do decembra uživaju u pojedinačnim i grupnim izložbama afirmisanih mladih umetnika iz Srbije i regiona.

"Art zona Zemun" daje novi kvalitet galerijskoj sceni prestonice, a prostor Stare kapetanije više je nego atraktivno mesto za izlaganje na koje je publika navikla, imajući priliku da se uvek susretne sa inspirativnim sadržajem. Poklanjajući posebnu pažnju mladim umetnicima, Opština Zemun i na ovaj način, pored očuvanja kulturne baštine, otvara prostor za nastajanje i prezentovanje novih umetničkih sadržaja.

"Art zona Zemun" je jedanaesta po redu stalna manifestacija iz oblasti kulture koja će svakako unaprediti kulturni život Zemuna.

Zemun ima Međunarodni festival monodrame i pantomime, Međunarodni zemunski salon karikature, kao i manifestacije "Leto na Gardošu", "Leto na Keju", "Leto na Lidu", "Teslin dan", "Kulturno leto Batajnice", "Kulturno leto Ugrinovaca", "Trg otvorenog srca" i "Zemunske promenade".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA