≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stravični snimak bahate vožnje u Beogradu: Dali gas, vrište od smeha, i zamalo da zgaze čoveka na pešačkom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Automobil se ogromnom i neprilagođenom brzinom kretao vrlo prometnom ulicom

  • 18
bahata vožnja, Novi Pazar

Foto: Printscreen Instagram/pungas_novipazar

Stravičan snimak pojavio se na društvenim mrežama. Na snimku se može videti divljanje brzim i skupocenim automobiloma na beogradskim ulicama!

Na kratkom videu objavljenom na stranici naziva "bahata omladina" može se videti muškarac za volanom, dok je devojka bila na mestu suvozača. U automobilu se sve vreme čuje veoma glasna muzika.

Automobil se ogromnom i neprilagođenom brzinom kretao vrlo prometnom ulicom, sve vreme obilazeći druga vozila, a u jednom trenutku stravičnom brzinom naleteo je na pešaki prelaz, dok je u tom trenutku pešak prelazio ulicu. Tragedija je izbegnuta u poslednjoj sekundi, jer je samo toliko i falilo da bahati vozač udari pešaka.

"Odgovor sistema mora biti brz, oštar i odlučan. Pešak je za dlaku izbegao ubistvo (namerno upotrebljavam reč "ubistvo" a ne "smrt". Veličanje ovakvog ponašanja mora se takođe energično sprečiti. Na pešačkom prelazu bilo je nečije dete, moglo je biti svakoga od nas", napisao je na Tviteru Damir Okanović iz Komiteta za saobraćaj, retvitujući video i komentarišući bahatu vožnju i divljanje na ulicama grada.

Oglasio se i MUP

Povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama i u pojedinim medijima o bahatom vozaču koji je učinio više prekršaja, obaveštavamo da događaj datira od 24. maja 2020. godine, kao i da je tom prilikom policija podnela prekršajne prijave protiv vozača koji je tada imao 22 godine.

Naime, dvadesetdvogodišnji vozač se tada, u 00.46 časova, upravljajući automobilom u Ulici Pop Lukina oglušio o znak policijskog službenika da zaustavi vozilo, ubrzano nastavio kretanje prema Brankovoj ulici, prešao preko razdelnog ostrva na kolovoznu traku namenjenu vozilima iz suprotnog smera i prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici kod Ušća.

Policija ga je sustigla na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Stevana Markovića, gde mu je ukazano na učinjene prekršaje i uručen zapisnik o kontroli učesnika u saobraćaju koji je odbio da potpiše.

Takođe, 29. 5. 2020. godine protiv dvadesetdvogodišnjeg vozača podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu u Beogradu.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj divljačke vožnje na putevima Srbije. Ovakvom ponašanju na putevima mora se stati na put. Osobe u automobilu nisu ugrozile samo svoj život, već i živote svih nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    30. mart 2023 | 10:14

    Terajte taj drogirani beogradski ološ na ROBIJU, BRE. ŠTA RADI OVO NAŠE SUDSTVO??? PA KOLIKO NARODA TREBA DA STRADA A DA SE DRŽAVA SETI DA IM JE MESTO IZA REŠETAKA. DOBRO JE DA SMO PRAVNA DRŽAVA, A ZAMISLITE DA NISMO

  • Ljubisa Stojanovic

    30. mart 2023 | 10:44

    Takvim Beogradskim klosarima treba pod hitno oduzimati auta .Sa biciklama bice pazljiviji

  • Mirko

    30. mart 2023 | 10:18

    A mene zanimaju sudske presude. Sta je sa njima, kolike su kazne (ako ih je, uopste, i bilo)?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA