≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karta za gradski prevoz koštaće 200 dinara, evo kako će da se koristi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Beograda predstavlja novo rešenje za gradski prevoz

  • 9

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za novinare  nakon što je izneo vest da će grad Beograd potpuno raskinuti ugovor sa Kentkartom o naplati karata i održavanju sistema, što znači i ukidanje postojećih validatora, prezentovao je novo rešenje.

- Ovo je novi sistem javnog prevoza u Beogradu. U postojećem sistemu grad je podeljen na 4 zone. U novom postojaće samo dve. U sadašnjem sistemu postoji karta koja važi 90 minuta i košta 89 dinara. Ova karta se ukida. Postojaće celodnevna karta za ceo grad i cena će biti 200 dinara. Ukidaju se i papirne karte za jednu vožnju - rekao je Šapić.

Uvodi se karta za 7 dana po ceni od 1.000 dinara, ukidaju se postojeće karte za 3 i 5 dana.

Mesečne karte koštaće 3.000 dinara za jednu zonu i 3.500 za dve zone. Godišnja karta koštaće 30.000 dinara za prvu, odnosno 35.000 dinara za dve zone.

Karta će se kupivati preko SMS poruke, aplikacije i na prodajnim mestima Javnog preduzeća "Naplata prevozne usluge".

Ukida se prodaja u vozilima, na trafikama, preko interneta i platnom karticom.

"Uvodimo moderan sistem plaćanja putem.beplatne aplikacije", kazao je Šapić. Plaćanje SMS porukom biće slično kao kod naplate parkiranja.

Svi učenici starosti do 19 godina dobijaju besplatan prevoz. To važi i za starije osobe od 65 godina, ali oni neće morati da imaju kartu i godišnju dopunu kao do sada. Oni će se prijavljivati preko aplikacije ili će dobiti doživotnu u besplatnu kartu.

(Telegraf.rs)

Video: U Beograd stiglo 100 novih autobusa na prirodi gas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    6. april 2023 | 17:44

    Sapicu,preterao si sa onih 200,u Srbiji si,lako je onima sto firme placaju prevoz,sta ces sa onom vecinom kojoj ne placaju a plate do 40000 ?Ima ljudi koji i dalje rade za 30000,a moraju na posao?Smanji cenu karate pa ce svi kupovati i napravi mesecne u odnosu na primanja gradjana

  • Hogar

    6. april 2023 | 13:26

    A PENZIONERI KOJI NEMAJU 65 GOD....

  • Sinisa

    6. april 2023 | 22:54

    Beograd moze imati besplatan prevoz za sve putnike,finansirajte kroz porez iz budzeta grada i lokalnih samouprava. Realno prevoz koriste siromasniji stari i deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA