• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sednica Skupštine grada u četvrtak: Donosi se odluka o javnom prevozu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari

  • 0
Skupština grada

Foto: Mateja Beljan

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 13. april, u 10 časova, devetu sednicu Skupštine grada.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO "Cerak" i TO "Miljakovac".

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu "Logistički centri Srbije".

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a "Beogradvode" i JKP-a "Zelenilo – Beograd", Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu.

(Telegraf.rs)

Video: Gradonačelnik Šapić o najnovijem cenovniku gradskog prevoza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA