Vreme čitanja: oko 1 min.

Vetar vam "kvari" lep i sunčan dan? Izađite napolje, pročistio je vazduh, nestalo je zagađenje u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dakle, vetar je danas mnogima pokvario prolećni dan, s obzirom na to da je maksimalna temperatura dostigla 17 stepeni

  • 2
Zagađenje Printskrin: iqair.com

Današnji dan u Beogradu protekao je u znaku veoma vetrovitog vremena. Udari severozapadnog vetra bili su i preko 40 km/h.

Dakle, vetar je danas mnogima pokvario prolećni dan, s obzirom na to da je maksimalna temperatura dostigla 17 stepeni, ali dobra strana današnjeg vetrovitog dana je i vazduh veoma dobrog kvaliliteta.

Brojne stanice koje se nalaze širom grada, pokazuju da je nivo zagađujućih čestica danas nizak, pa su stanovnici glavnog grada imali priliku da udišu čist vazduh.

Kako će i naredni dani biti vetroviti, vazduh će biti minimalno zagađen i to će biti i više nego idealno za boravak na otvorenom.

Jedina razlika je što će umesto današneg "severca" duvati košava, a povremeno se očekuju i jaki udari jugoistočnog vetra.

Ipak, prognoze od petka ukazuju na čestu kišu i pljuskove, pa bez kišobrana u vreme vaskršnjih praznika ne treba izlaziti napolje.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme na planini Ozren: Grupu planinara zatekli sugradica, vetar i grmljavina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milun

    12. april 2023 | 20:02

    Kako to da baš isti dan kada su seljaci otišli za Uskrs iz Beograda, odjednom nema gužve i vazduh je čist?! Pošto svakako ništa ovde ne radite, čim možete u sredu da započnete odmor, molio bih Vas da se ni ne vraćate nakon odmora. Imate svi svoja sela i porodične kuće, a cene su ovde svakako nenormalne, tako da bolje ostanite tamo gde ste otišli, odnosno odakle ste došli. Hvala na razumevanju i svako dobro!

  • Bata Boki

    12. april 2023 | 17:13

    Prociscen vazduh..i idealno vreme za susenje vesa napolju..ko nema masinu za susenje vesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA