Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki učenik dobiće po jedan komplet udžbenika: Sekretar za obrazovanje pojasnio odluku Skupštine grada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad je budžetom za 2023. obezbedio sredstva za ovu namenu

  • 0
Čas, škola Foto ilustracija: Shutterstock

Sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda Nenad Radić izjavio je da će prema odluci Skupštine grada Beograda, na predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića, Grad Beograd svakom učeniku osnovnih i srednjih škola obezbediti besplatan komplet udžbenika.

Radić je istakao da ukoliko neko smatra da postoji potreba za dodatnim kompletom udžbenika, može da ga kupi, ali će, kako je naglasio, jedan komplet zasigurno dobiti od Grada.

"Svaki učenik će dobiti svoj komplet, koji će predstavljati poklon đacima od njihovog grada. S obzirom da su se ponovo pojavile dezinformacije u vezi sa ovom odlukom, ovim putem se upućuje apel roditeljima da prate isključivo informacije koje Grad po ovom pitanju daje. Nadamo se da će se staviti tačka na dovođenje ljudi u zabludu jer to nije nikom u interesu, osim za skupljanje jeftinih političkih poena", rekao je Radić.

On je potvrdio da je Grad budžetom za 2023. obezbedio sredstva za ovu namenu i da će svi učenici dobiti komplet udžbenika, kako je i odlučeno.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Od sledeće godine besplatni vrtići za beogradsku decu, obezbedićemo i besplatne udžbenike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA