Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo za rad polaže vence žrtvama Holokausta na sajmištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaganje venaca je planirano u 10.00 sati, navode iz ministarstva

  • 0
Obeležavanje Dana sećanja na žrtve Holokausta Foto: ATA images

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 22. aprila 2023. godine povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu.

- Vence će pored državnog sekretara Antića, položiti predstavnici Grada Beograda, Muzeja žrtava genocida, Memorijalnog centra "Staro sajmište“, Nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine, ambasade Savezne Republike Nemačke, Udruženja građana i diplomatskog kora - navodi se u saopštenju Ministarstvo za rad.

Polaganje venaca je planirano u 10.00 sati, navode iz ministarstva.

Kako navode, memorijalni centar "Staro sajmište“ omogućiće zainteresovanim delegacijama da pogledaju izložbu "Logor na Beogradskom sajmištu 1941-1944“ koja će za ovu priliku biti privremeno izložena u Centralnoj kuli na Starom sajmištu.

- Na ovaj način će Memorijalni centar simbolično obeležava početak rada na stalnoj postavci koja će biti dostupna posetiocima nakon završetka radova na Centralnoj kuli - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA