Vreme čitanja: oko 3 min.

Od ponedeljka rekonstrukcija Glavne u Zemunu: Radovi će trajati 300 dana

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka

  • 4
Radovi Beograd put Foto: Mateja Beljan

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počinje 24. aprila, i to na deonici Stevana Markovića - Davidovićeva, u prvoj fazi radova.

Međufaza koja je planirana tokom jula i avgusta podrazumeva radove na raskrsnici Avijatičarski trg-Stevana Markovića.

U drugoj fazi radiće se potez od Stevana Markovića do Karamatine.

Sveobuhvatni radovi odnose se na rekonstrukciju same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, izmeštanje i zaštitu postojećih elektro-energetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete.

Poseban segment je izmeštanje i postavljanje novih semafora, signalizacije i mobilijera, te uređenje zelenih površina i drvoreda.

Radiće se u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara, kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama.

Planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Rok za završetak radova je 300 dana.

Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka, a stručnjaci saobraćajne struke projektovali su optimalno rešenje funkcionisanja alternativne saobraćajne komunikacije i funkcionisanja javnog prevoza.

Beograd, maraton, beogradski maraton, gradski prevoz, javni prevoz, Foto: Sekretarijat za informisanje

Javni prevoz

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice glavna u Zemunu od 25. aprila od 9 časova do 24. juna doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 17 i 73 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Avijatičarski trg, Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 45 će saobraćati ulicama: u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)” – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom; - u smeru ka terminusu „Blok 44” – Ugrinovačka, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 83 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Karađorđeva, Avijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 703, 705 i 706E će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Terminus „Kej Oslobođenja“, Marka Nikolića, Davidovićeva, Glavna,Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, do terminusa „Kej Oslobođenja“.

Stajališta

Privremeno se ukida stajalište „Dušanova” (šifra st.#803) za linije 45 i 83 u Ulici novogradska; privremeno se izmešta stajalište „Ugrinovačka” (šifra st.#805) za linije 45 i 83 u Ulici novogradska, oko 15 metara posle postojeće pozicije, odnosno ispred kućnog broja 31.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

Linije 45 i 83: Novogradska – smer ka ulici Filipa Višnjićeva (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 81, 81L i 85);

Linije 17, 73, 84, 704, 706 i 706: Ugrinovačka - smer ka ulici Cara Dušana (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 45 i 83).

Vozila sa linije 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Aleksandra Dubčeka” u ulici 22. oktobra – smer ka Ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

(Telegraf.rs)

Video: Ovako teku radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta: Završetak predviđen u maju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pit

    22. april 2023 | 18:03

    300 dana, Skadar na Bojani...

  • Strasno

    22. april 2023 | 19:21

    300 dana?!?! PA HAOS ĆE BITI, ionako su gužve, ludilo, nema nigde parkinga, ovo će još više otežati ludilo u zemunu

  • Дража

    23. april 2023 | 11:17

    Кинези за 300 дана направе 3 града!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA