Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekološko-edukativna akcija povodom obeležavanja Dana planete Zemlje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradska opština Palilula tokom proteklog vikenda je u saradnji sa JKP "Gradska čistoća" i udruženjima građana "EKO - Pančevački rit", "Volim padinjak" i "Bela čaplja" organizovala ekološko-edukativnu akciju čišćenja kanala sa otpadom, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje

  • 1
Ekološko-edukativna akcija povodom obeležavanja Dana planete Zemlje Foto: Promo/ Maja Žmukić

Akcija je sprovedena u romskom naselju i izbegličkom kampu "Ivan Milutinović" u Krnjači. Ispred GO Palilula akciji su prisustvovali pomoćnik predsednika opštine Marko Perović, članica Veća opštine zadužena za ekologiju Maja Žmukić i zamenik predsednika Skupštine opštine Dušan Žeželj.

Sakupljeno je 70 džakova otpada, što će doprineti zdravijem načinu života stanovnika ovog naselja.

Pored akcije čišćenja organizovana je edukacija 350 dece iz romskih porodica o očuvanju životne sredine, a nakon uspešno obavljenog edukativnog programa učesnicima su podeljeni paketići sa slatkišima kao simboličan znak pažnje.

Akciju su podržale kompanija "Knez Petrol", Tepih servis "Ružić" i FK "BSK Borča". Događaju je prisustvovao veliki broj volontera i građana Palilule.

Opština će nastaviti i u budućnosti da podržava slične projekte i aktivnosti namenjene zaštiti životne sredine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    24. april 2023 | 20:45

    Bravo!Treba organizovati sto više ovakvih akcija i uključiti škole, osnovne i srednje, da se deca edukuju od malih nogu.Svako ko barem jednom odradi neku vrstu ovakvog posla, mnogo pažljivije se odnosi prema okolini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA