≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ovo je Slavija, secikese stalno cirkulišu" Hrabra Aleksandra otela lopovu ukraden novčanik i vratila vlasnici

Vreme čitanja: oko 3 min.

Heroina naše priče poručuje da joj bog vraća za dobra dela

  • 2
Slavija novčanik Foto: Privatna arhiva / Nikola Tomić / Pixabay

"Ganuta dobrotom", reči su kojima čitateljka Telegrafa Dragana Lukić opisuje kako se oseća nakon gesta jedne devojke, pošto je bila žrtva pljačke. Putujući gradskim prevozom kroz Nemanjinu ulicu, džeparoš joj je, kaže, odšnirao torbu i uzeo novčanik. Dok još nije shvatila šta se desilo, dobila je poruku od nepoznate osobe. Ona joj je kazala da kod sebe ima njen crveni novčanik i da želi da joj ga vrati.

"Ja sam bila u prevozu 78, ušla u Nemanjinoj i planirala da putujem do Hrama Svetog Save. Novčanik sa svim dokumentima, i mojim i dečjim, i novcem bio je u torbi. Džeparoš je uspeo da uzme novčanik da ne primetim. Odšnirao je torbu i uzeo. Izašao je na Slaviji", priča nam Dragana kako je sve počelo.

Da je opljačkana shvatila je tek kada joj je stigla poruka od jedne devojke, koja joj je javila da u rukama drži njen novčanik.

"Ta devojka radi na trafici odmah pored stanice. On je izašao iz autobusa i motao se oko trafike. Ona je pomislila da je ukrao nešto sa trafike i potrčala za njim, zaustavila ga i tražila da pokaže šta krije ispod jakne. Videla je novčanik i bilo joj je jasno da ga je nekome ukrao. Otela mu je i na osnovu dokumenata me kontaktirala na Instagramu. Ja tek tada shvatam da meni novčanik nije u torbi, već sam bila na seminaru. Moj muž je otišao i preuzeo novčanik. Ona je heroj", kaže nam Dragana, ističući da će tek otići lično da joj zahvali.

A o tome šta se desilo ispričala nam je i Aleksandra Stojimanović, radnica sa trafike. Sumnjiv čovek joj je zapao za oko i, vođena intuicijom, presrela ga je.

"Radim na trafici. Mislila sam da je taj čovek uzeo nešto iz frižidera. Baš je bio sumnjiv. Pitala sam te potrošače ispred trafike šta je uzeo, ali nisu znali da mi kažu. Ja sam izletela iz trafike i sustigla ga, okrenula ga, razvukla mu jaknu i videla sam novčanik. Uzmem lepo taj novčanik od njega, uzmem ličnu kartu i nađem ženu preko Instagrama i vratim joj novčanik, sve uredno. Ja volim tako. Šta god da nađem, baš se potrudim da vratim", kaže nam hrabra devojka.

Ona kaže da to ne radi zbog drugih, već zbog sebe.

"Toliko smo postali loš narod i zao narod, da više nemam reči koliko neko nekom gleda da naudi. Nije stvar u novčaniku ni u novcu, nego o dokumentima. Ta žena posle mora da ih vadi, da ide ovamo, onamo... Nije to jedan dokument, nego sto jedan, koliko imamo u novčaniku", kaže u izjavi za Telegraf navodeći šta ju je navelo da se sama izloži opasnosti.

Ipak, kaže da u tom času nije znala za strah.

"To je Slavija. Secikese stalno cirkulišu tuda. Imala sam raznih situacija. I tri narkomana da mi dođu i kradu. Ja izađem i podviknem, oni se uplaše. Nisam strahovala. U tom trenutku ne osećam strah, nego bes. Odmah reagujem drugačije, ne možeš ti kod mene da vidiš strah da bi me kinjio. Ja sam i tekvondo trenirala, znam da se čuvam", kaže nam.

Trolejbus Foto: Mateja Beljan

Objašnjava i da situacije nalik ovoj nisu retkost, te da bi imala mnogo iskustava za prepričavanje.

"Na toj trafici sam oko pet meseci. Ljudi su 'skrenuli' totalno. Mene je pre neki dan udario auto na pešačkom prelazu. Sva sreća, pa nije ništa strašno, ruka mi je malo u zavoju. Ali nije se taj čovek udostojio ni da stane da vidi da li sam ja dobro. On je nastavio svojim putem, dao gas i otišao. Nisam stigla da prijavim policiji, gde da trčim za njim, da gledam tablice, da se bakćem tuda... Njemu će bog vratiti na drugi način, ja znam kako meni vraća kad uradim dobro delo. Svako nosi svoj krst", navodi.

Aleksandra Stojimanović Aleksandra, Foto: Privatna arhiva

Kaže i da je čovek kome je otela crveni novčanik srednjih godina, te da izgleda oronulo.

Pristaje i da podeli svoju fotografiju.

"Možda se probudi neka svest kod ljudi. Ako mi nećemo da se držimo zajedno, da l' smo ovakvi i onakvi, to nije bitno, budi čovek, da bi nam svima bilo bolje", poručuje Aleksandra.

(Telegraf.rs)

Video: Požar u zgradi u na Vračaru, vatrogasci na licu mesta: Ulica Svetog Save blokirana do Slavije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BRAVO!

    27. april 2023 | 23:25

    SVAKA ČAST! 🍀❤️💪

  • Brano

    28. april 2023 | 08:18

    Bravo curo. Posle ovakvih slucajeva ,ja mislim da bi bilo dobro da MUP Srbije i grada Beograda odmah zaposljavaju ovako hrabre ljude koji ce se ‘muvati’ po gradskom prevozu i prepoznavati potencijonalne lopove i sprecavati ih u njihovim akcijama. Jos jednom, svaka ti cast devojko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA