≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljena monografija "Istorija policije u Srbiji": Od Jakova Nenadovića do našeg doba

Vreme čitanja: oko 1 min.

O monografiji su, osim autora, govorili i rektor KPU prof.dr Zoran Đurđević, kao i državni sekretar MUP-a Željko Brkić, v.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević, zahvaljujući kojem je publikacija odštampana

  • 0
Zemun, monografija, policija, istorija, srbija, Foto: Zemun.rs

U amfiteatru Kriminalističko – policijskog univerziteta u Zemunu 26. aprila je predstavljena dvojezična monografija ”Istorija policije u Srbiji” autora Ivane Krstić Mistridželović i Branka Bogdanovića.

Na 332 stranice teksta čiji je sadržaj dokumentovan i ilustrovan arhivskom izvornom građom, u šest poglavlja i prigodnoj štampi, na srpskom i engleskom jeziku ispričana je istorija policije u Srbiji od prvog ministra unutrašnjih poslova moderne Srbije Jakova Nenadovića do našeg doba.

O monografiji su, osim autora, govorili i rektor KPU prof. dr Zoran Đurđević, kao i državni sekretar MUP-a Željko Brkić, v.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević, zahvaljujući kojem je publikacija odštampana, direktor Istorijskog instituta Srbije prof. dr Aleksandar Rastović, a prisustvovali su joj načelnici policijskih uprava i sektora, kao i studenti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA