Vreme čitanja: oko 1 min.

Krv možete dati i za Prvi maj: Ovo je raspored dežurstava tokom i nakon praznika

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Dobrovoljno davanje krvi, davaoci Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je sugrađane da i tokom sledeće nedelje daju krv. Tokom prvomajskih praznika to se može učiniti u ovoj ustanovi, koja se nalazi u Svetog Save 39, od 8 do 15 časova.

Ostalim radnim danima vrata Instituta otvorena su od 7 do 19 časova.

U sredu, 3. maja, transfuziološki autobus će se nalaziti kod Starog Merkatora od 10 do 15 časova, a u četvrtak, 4. maja, ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici od 9 do 14 časova.

Akciji se istog dana pridružio i "Atelje 212", gde se krv može dati od 10 do 15 sati, kao i Crveni krst Obrenovca od 9 do 14 časova. U petak, 5. maja, od 11 do 16 časova autobus će se nalaziti ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu.

Za vikend, u subotu, 6. maja, od 13 do 17 časova krv se može dati u voždovačkom tržnom centru "Stadion", a u nedelju, 7. maja, od 10 do 15 časova u borčanskom "Ritejl parku".

"Davanje krvi nas čini boljim, plemenitijim. Budimo ljudi, dajmo krv", navedeno je u pozivu iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: U ovoj situaciji možemo da zadovoljimo samo vitalno ugrožene: Rezerve krvi na minimumu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA