Vreme čitanja: oko 2 min.

Roditelji tvrde: Vrtić u Vrčinu vrvi od dece, pa jedu i u hodniku, uprava ih demantuje svojim argumentima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Molimo vas da objavite, deca nam jedu na hodnicima

  • 2
Vrtić Vrčin Foto-Ilustracija: Shutterstock

Nepresušna tema posednjih nekoliko godina jesu vrtići. Upis dece je posebno stresan za sve roditelje, a kada mališani i uđu u željeni vrtić, problem, ipak, može da bude manjak kapaciteta.

Našoj redakciji javila se grupa roditelja iz Vrčina, koja tvrdi da im deca "jedu na hodnicima", a da u vrtiću "Lane" nema ni dovoljno vaspitačica koje paze na najmlađe.

"Molimo vas da objavite, deca nam jedu na hodnicima, nemaju ni dovoljno vaspitačica koje ih paze. To zaista nije u redu, baš su pre nekoliko dana daca zatečena kako u hodniku konzumiraju svoj obrok", rekli  su nam roditelji.

Za ovaj vrtić u Vrčinu nadležna je Predškolska ustanova "Lane" iz Grocke. Ovo je njihov odgovor:

"Dolaznost dece u mlađoj vrtićkoj grupi u vrtiću 'Lane' u Vrčinu je od septembra 2022. godine pa do danas, u većini bio od 40-50% upisane dece. Dolaznost jeste od 24. 4. 2023. godine povećana i iznosi oko 60%, a što je uobičajeno za ovo doba godine i ustanova apsolutno ima sve potrebne kapacitete za prijem tog broja dece.

Napominjemo da je u pitanju namenski građen objekat, sa velikim prostorijama koje u potpunosti zadovoljavaju uslove za smeštaj tog broja dece.  U ovoj grupi su raspoređena 4 vaspitača, od čega je jedan trenutno na bolovanju, što je takođe uobičajen broj i sasvim zadovoljava broj dolazeće dece.

Ne stoje navodi da su deca užinala u hodniku. Sve obroke obavljaju u radnim sobama. Moramo da napomenemo da je naša Ustanova od septembra 2022. godine ušla u nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, odnosno 'Godine uzleta'. To podrazumeva i redovno kreiranje različitih prostornih celina u svakom vrtiću, pa tako i vrtiću u Vrčinu.

Deca najviše borave, odnosno koriste, Fizičku i likovnu prostornu celinu (u hodniku), muzičku prostornu celinu (u delu hola) i senzornu prostornu celinu i celinu logo centra.

U ovim celinama deca takođe obeležavaju neke važne datume (npr. Dan planete Zemlje) i rođendane svojih vršnjaka, što nikako ne treba mešati sa redovnim obrocima dece, kao i navodima da tu borave zbog nedostatka prostora.

Napominjemo da naša Ustanova čini velike napore zajedno sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu i Gradskom opštinom Grocka za proširenjem kapaciteta naše Ustanove", pisalo je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Evo kako da prijavite dete na konkurs za upis u predškolske ustanove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    3. maj 2023 | 18:30

    Situacija je daleko gora, a uprava debelo laže. Ali neka, reagovaće se kad se desi neka nezgoda za bombastične naslove, pre toga ništa

  • Vesna G

    3. maj 2023 | 06:28

    Jel to kazu one mame cije bebe od prvih meseci leze u zadimljenim kaficima i restoranima🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA