≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Batajnica je gradu "poslala" oblačak, a onda je on porastao i zapljusnuo čitav Beograd: Ovo je samo uvod...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Batajnica, u kojoj je sve počelo, ostala je suva

  • 2
Nevreme Foto: Telegraf / Lightning Maps

Red pljuska - red sunca. Tako je juče izgledao Beograd. I to je samo početak prolećne vremenske bure, koja nam donosi ovakva iznenađenja "na oblak".

Tek pošto bi se povukli crni oblaci, s neke strane nadirali bi novi. Ceo Beograd u nekom trenutku bio je obasjan munjama i zapljusnut kišom. Osim Batajnice, Ugrinovaca i dela Obrenovca.

Kako su se ova naselja "izvukla"?

Beograd pljusak kiša sunce vremenska prognoza Đorđe Đurić Normalna pojava u proleće: Na jednom kraju sunce, na drugom pljusak, Foto: M. Đorđević, Tanjug/Vladimir Šporčić/Ilustracija

Oblak je stigao sa severa i - tad je još bio oblačak. Kada se natmurilo nad Batajnicom on još nije imao "snagu" da stvara munje i pljuskove. Međutim, počeo je da raste i na Novom Beogradu i u centru grada bilo je kiše. Ali, pravu moć dostigao je tek kada je krenuo dalje, ka jugu i jugoistoku.

Dok je prolazio iznad Beograda oblak je jačao i pljusak se najviše sručio na Grocku, podavalska naselja i južne delove Beograda, poput Barajeva, Lazareca i Mladenovca.

Obrenovac je skoro pa izbegao udare, a u Surčinu se pojavio jedan manji oblak koji je došao iz Pećinaca.

Grmljavina u Beogradu Printskrin: Lightning Maps

Batajnica, u kojoj je sve počelo, ostala je suva.

Sistem koji se razvio iznad grada bio je lokalni, a u takvim situacijama sasvim je moguće da u jednom delu grada bude pravi potop, a u drugom, nekoliko stotina metara dalje sunčano.

Jučerašnja oluja samo je uvod u ono što nas čeka u drugoj polovini maja i juna. Spremite se za lepo vreme, ali i njegovu drugu stranu - mračne lokalne vremenske nepogode.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak nevremena u Leštanima: Nebo se "otvorilo" iznad Beograda, snažno grmi, lije kiša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA