≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šalja je od porodičnog čoveka postao prosjak: Njegovi psi su njegova snaga, o njima brine bolje nego o sebi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova keruša, zaštitnički je nastrojena i nije baš vesela kada mu neko priđe, jer se plaši da će ga neko povrediti

  • 3

Životni putevi neretko znaju da budu veoma bolni i potpuno nepredvidivi. Onda kada pomislimo da je sve kako treba, često se desi da nam "šamar realnosti" pokaže suprotno. Tako je Špendi Šalja (53) preko noći ostao na ulici kao prosjak, a nekada je, kaže, bio porodičan čovek.

Špendi prosi, nalazi se u invalidskim kolicima i pored sebe ima tri psa, koja čuva i neguje kao da su mu deca. Kako za Telegraf.rs otkriva, živi od ruke građana koji na njegovu sudbinu nisu imuni, a psi su mu najveći prijatelji.

- Ja nemam uslove i zbog toga tako živim, prosim i od toga se izdržavam. Od osamnaeste sam na ulici, imam jedno dete. Živimo u baraci i tu tako provodimo dane. Moje dete je dobilo psa, ona se okotila, nisam znao da je skotna i sada je tu uz mene. Skupljam novac i kupujem i meni i njima hranu - rekao nam je Špendi Šalja (53) prosjak koji pored sebe gaji tri psa.

U razgovoru s njim, rekao nam je da ništa ne krije, situacija je takva kakva jeste, a uvek kada sakupi neki novac koji mu građani daju, on ulaže u pse. Psi su jako čisti, vole ga i čuvaju, a on brine o njima. Čisti su, siti i spavaju na čistom ćebetu koje on, uprkos invaliditetu pere redovno.

Njegova keruša, zaštitnićčki je nastrojena i nije baš vesela kada mu neko priđe, jer se plaši da će ga neko povrediti. 

Ukoliko se nađete na Trgu, tamo ćete zateći Šalju kako sedi i čeka da mu damo koliko možemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA