ZAVRŠENA "RADOST EVROPE": Mališani se pesmom i igrom oprostili od Beograda (FOTO)

Dečja manifestacija, tokom koje su u Beogradu boravila deca iz 20 zemalja, završila se koncertom u Sava centru

  • 0

Dečja manifestacija "Radost Evrope", 43. po redu, završila se u Sava centru svečanim koncertom, kojim je proslavljen Međunarodni dan deteta. Gledaoci su tokom koncerta mogli da uživaju u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa dece iz 20 zemalja učesnica, ali i da na jednom mestu sagledaju različite pristupe u radu sa decom, od tradicionalnih do savremenih.

Koncert je počeo himnom manifestacije, pesmom Dragana Lakovića i Kolibrija ''Sve što raste htelo bi da raste''. Na scenu su izašla deca svih zemalja učesnica, obučena u najrazličitije šarene kostime od vilinih konjica, balerina u trikoima i hobotnica, preko ostalih vodenih stvorenja do onih koji su nosili narodne nošnje, futurističke kostime i onih koji su bili obučeni kao mornari.

Nakon himne, počeli su kratki igrokazi na sceni koji su odgovarali temi manifestacije, koja je ove godine glasila "Spuštajmo potoke u reke široke, razvijajmo leve i desne pritoke" (Duško Radović). U njima je bila zastupljena dramska priča koja govori o ideji čuvanja prirode i voda i o vrednostima prijateljstva i solidarnosti. U igrokazima su učestvovali glumci Milan Pajić, Maša Dakić i Jelena Petrović.

Manifestaciju je takođe obeležilo i 90 godina od rođenja pesnika za decu Duška Radovića.

Na scenu, koja je bila prepuna boja, prvo su izašla deca predstavnici Slovenije, a nakon njih počeli su da se nižu nastupi dece iz drugih zemalja, koji su u punoj sali Sava centra pokazali svoja igračka, pevačka i glumačka umeća.

Koncert se završio kako je i počeo, himnom "Radosti Evrope'', a svi učesnici okupili su se na sceni mašući svojim vršnjacima iz publike i igrajući uz poznatu melodiju.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA