Vreme čitanja: oko 1 min.

"Na konjskim leđima do zdravog razvoja": Besplatna terapija pomoću konja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovaj vid terapije i rehabilitacije biće uključeni treneri KK „Aleksandar“, defektolog i asistent, a odvijaće se svakog utorka i petka

  • 0
Oznake na glavi konja Foto: Pixabay

Besplatna akcija "Na konjskim leđima do zdravog razvoja" koja će biti priređena za decu i osobe sa smetnjama u razvoju i bez njih, počela je u utorak u Beogradu.

U organizaciji Opštine Voždovac i Sportskog saveza Voždovac i u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave i ove godine biće organizovan program u kom se koristi interakcija sa konjima kao osnova za rad u koji, pored pomenutih, mogu da budu uključena i deca i osobe sa fizičkim kongitivnim i emocionalnim teškoćama.

U ovaj vid terapije i rehabilitacije biće uključeni treneri KK „Aleksandar“, defektolog i asistent, a odvijaće se svakog utorka i petka, objavljeno je na danubeogradu.rs.

Terapija uz pomoć konja se koristi za terapiju osoba sa neurološkim smetnjama ili bolestima kao što su cerebralna paraliza, nemogućnost hodanja ili problem sa održavanjem ravnoteže, kao i u tretmanu autizma, poremećaja u ponašanju ili psihijatrijskih oboljenja.

Ovakva terapija poboljšava efekte metoda lečenja tradicionalne medicine, poboljšava emotivno stanje i kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju.

Zainteresovani mogu da se prijave na 063/401-414. Konjički klub „Aleksandar“ nalazi se u Ulica 3. nova 87, u Pinosavi.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA