Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri zemunske škole dobiće grejanje na gas: Opština finansira projekte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova investicija će umnogome smanjiti troškove održavanja, ali i zagađenje vazduha

  • 0
Radijator Foto: Pixabay.com

Gradska opština Zemun finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije za gasnu instalaciju u tri osnovne škole. Od naredne školske godine na gas će se grejati osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i "Boško Palkovljević Pinki" iz Batajnice, kao i OŠ "Sava Šumanović" u Altini, saopštila je Opština Zemun.

Budući da se u Ugrinovcima uskoro završava izgradnja gasne mreže, sredstva su obezbeđena i za izradu projekta sistema za centralno grejanje na gas, koji će biti instaliran u Osnovnoj školi "Stanko Marić".

Zbog lošeg kvaliteta lož-ulja, u pojedinim školama često je dolazilo do kvarova i prekida u snabdevanju toplotnom energijom, kao i vanrednih intervencija radnika Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane".

Ova investicija će umnogome smanjiti troškove održavanja, ali i zagađenje vazduha.

Opština Zemun će nastojati da i u narednom periodu što više ustanova pređe na korišćenje gasa kao energenta umesto čvrstog goriva ili lož-ulja, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Emisija ugljen-dioksida smanjena za 70%: Ministarka Irena Vujović obišla toplanu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA