Vreme čitanja: oko 1 min.

Prajd info centar napadnut 18. put: Na izlog prosuta crvena farba, isečeni kablovi kamera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Beograd prajda ističu da su mržnja i nasilje u velikoj meri usmereni i ka LGBTI+ zajednici, još od prošlogodišnje zabrane Evroprajda i fizičkih napada na učesnike i aktiviste

  • 2
vandalizovan Prajd info centar Foto: Beograd Prajd

Prajd info centar ponovo je napadnut u noći između petka i subote. To je 18. napad na njihove prostorije.

Na izlog je bačena crvena farba, a isečeni su kablovi sigurnosnih kamera.

- Zahtevamo od policije i drugih nadležnih organa da po hitnom postupku procesuiraju počinioce ovog napada. Zahtevamo i da pošalju službe koje će da očiste farbu i prekreče zidove i time da pokažu javnosti da vandalizam i napadi neće biti tolerisani. Podsećamo i da je policija rešila samo dva slučaja napada na Prajd info centar, od ukupno 18, i jedino su u tim slučajevima počinioci sankcionisani - navode iz Prajd info centra.

Oni dodaju da nedavni tragični događaji govore o porastu mržnje, nasilja i netolerancije u Srbiji, su ta "mržnja i nasilje u velikoj meri usmereni i ka LGBTI+ zajednici, još od prošlogodišnje zabrane Evroprajda i fizičkih napada na učesnike i aktiviste".

- Ovaj napad vidimo kao pokušaj zastrašivanja i pretnju, ali zastrašeni nismo, ne bojimo se i ne skrivamo se pod maskama kao naši napadači. Odlučno nastavljamo da otvoreno promovišemo vrednosti nenasilja, demokratije i jednakosti za sve građane i građanke i nastavljamo da se borimo za sve one koji trpe nasilje, koji su uplašeni i koji žive u manjim, konzervativnim sredinama - ističu iz Prajd info centra.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak crtanja grafita Ratka Mladića: Grupa momaka išarala izlog Prajd info centra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA