Vreme čitanja: oko 1 min.

Slava u Sremčici donosi bogat trodnevni program: Koncerti, likovna kolonija, Kotlijada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svečano otvaranje manifestacije će biti u petak, 2. juna

  • 0
Sremčica naselje Printskrin: Google Street View

Povodom obeležavanja Svete Trojice, velikog hrišćanskog praznika koji je ujedno i hramovna slava u Sremčici, Udruženje "Sremčica u srcu" organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica manifestaciju pod nazivom "Dani Sremčice", saopšteno je iz Opštine Čukarica.

Svečano otvaranje manifestacije će biti u petak, 2. juna, sa početkom u 18 časova u centru Sremčice ispred mesne zajednice. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće KUD "Milomir Petrović" sa gostima iz Severne Makedonije, kao i OKUD "Rok cirkus".

Manifestacija je ove godine bogatija za likovnu koloniju u kojoj će učestvovati sedmoro umetnika iz Niša, Paraćina, Kostolca i Beograda. Likovna kolonija će istog dana biti svečano otvorena u 19 časova u restoranu "Lipovačka noć".

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10 časova, na prostoru Rakine bare održaće se takmičenje u kuvanju gulaša "Kotlijada", a takođe u 10 časova u OŠ "Duško Radović", deca iz obe škole u Sremčici odigraće revijalni meč u stonom tenisu. U isto vreme, na istom mestu, mame i ćerke odigraće igru "Između dve vatre".

U nedelju, 4. juna, na praznik Silaska Svetog Duha na apostole, po završetku svečane liturgije u porti Hrama Svete Trojice, KUD "Milomir Petrović" održaće veliki koncert sa gostima iz Severne Makedonije.

Osim toga, sa početkom u 9 časova biće organizovana besplatna umetnička radionica za decu, dok je u 12 časova na programu takmičenje za najlepšu tortu Sremčice, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA