GRAD BEOGRAD: Seniću, na popravni iz matematike!

Ukoliko gorivo poskupi sa 105 na 147 dinara po litru, odnosno 40 odsto, a Grad podigne cenu prevoza za 20 odsto, koliko će cena karte biti niža ako je cena goriva manja za dva dinara?

  • 4

Reagujući na izjavu Vlajka Senića da cena prevoza u Beogradu treba da se smanji jer je NIS snizio cenu goriva u proseku za dva dinara po litru, Grad Beograd poručio je državnom sekretaru da bi bilo korisnije da Ministarstvo finansija poništi mere koje su drastično smanjile budžete svih lokalnih samouprava.

- Ukoliko gorivo najpre poskupi sa 105 na 147 dinara po litru, odnosno 40 odsto, a Grad podigne cenu prevoza za 20 odsto, koliko će cena karte biti niža ako je cena goriva manja za dva dinara?

Molimo državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, kao jednog od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, da nam objasni formulu kako da sa 1,3 odsto nižom cenom goriva nadoknadimo povećanje od 40 odsto, pa ćemo i njega kandidovati za Nobelovu nagradu, kaže se u saopštenju Službe za informisanje Grada Beograda, i dodaje:

- U suprotnom, molimo i njega da se više ne meša i pokušava da pomogne Beograđanima. Ako zaista želi da pomogne, neka predloži Ministarstvu finansija da poništi mere koje su drastično umanjile budžete svih lokalnih samouprava i koje će budžet Beograda u sledećoj godini umanjiti za više od trideset miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    7. oktobar 2012 | 23:04

    Ljudi pa nemojte Vlajka,eno ga sa Mladjom drži ladne obloge,ubi ih glava od zadatka!

  • jahjagan

    7. oktobar 2012 | 20:36

    Bezi Senicu od Dinkica. Sa Dinkicem ide nesreca. Dva nesrece. Vucko i Ivica su nesrece. Oji su se slloziki da mi dobro zivimo.

  • supermario

    8. oktobar 2012 | 01:33

    A to Grad Beograd boli,ukinute takse za razne gluposti kao sto su firmarine i tome sl. E pa gospodo gradski menadzeri,naucite malo da vodite grad na drugi nacin a ne na grbaci preduzetnika i malih firmi. Da ste barem taj novac od taksi koristili za Gsp ili nesto slicno. Nego ste opstinarima nabijali plate i zaposljavali ko sumanuti stranacke balavce u gradsku upravu. E sad kada nema taksi,snadjite se za plate i dokazite koliko ste dobri. Lako je na tudjoj grbaci ziveti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA