Vreme čitanja: oko 3 min.

Brojni događaji u gradu, ne propustite humanitarni bazar, možete i da trčite, ali pazite se gromova

Vreme čitanja: oko 3 min.

Očekuje nas topao i lep dan, ali prete lokalne oluje

  • 0
Olujni oblak nad Novim Beogradom Foto: Đorđe Đurić/privatna arhiva

Sezona olujnog vremena se nastavlja, pravi evropski monsun već danima se nadvija nad Beogradom. Ali, dok se oblaci navlače nad gradom, temperature polako postaju letnje.

Za dve nedelje otvara se sezona kupanja na Adi, dele se kartice za besplatne bazene i nadamo se da ćemo sparinu i pljuskove zameniti pravim letnjim osveženjem na plaži.

Uživajte u šetnjama gradom, ali s kišobranom u torbi. Sve nam je više stranaca u gostima, a proteklog aprila bilo je za 40 posto više turista nego u isto vreme lane.

Iako nije vreme sezonskih infekcija, u gradu se pojavio specifični BRNA virus, koji napada decu. Više o tome pročitajte ovde.

Jedna zanimljiva scena zabeležena je na Kalenić pijaci - pojavio se roj pčela, što je normalna pojava na početku leta. Ukoliko ugledate tako nešto, pozovite pčelare da ih uklone i nemojte da ih uništavate.

Roj pčela Foto: Instagram / ibro_chb

Servisne informacije

Danas su Zadušnice. S obzirom na veliku posećenost gradskih grobalja na ovaj dan, zabranjuje se ulazak automobilima. Satnice važenja zabrane i način prevoza onih koji su nemoćni da pešače pogledajte u posebnom tekstu.

Još jedna važna komunalna vest za danas - ovog vikenda odnosi se kabasti otpad. Usluga je besplatna, ali potrebno je da najavite "Gradskoj čistoći" da ćete ispred zgrade ili pokraj kontejnera ostaviti gabaritno smeće. Ovo su brojevi telefona.

Nema planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Manifestacije

Pregršt je događaja i manifestacija koje ovog vikenda počinju ili traju u gradu. Mnoge od njih idealne su za porodično druženje.

U dvorištu OŠ "Veljko Dugošević" danas se održava humanitarni bazar, od 10 do 13 sati. Naziv je:"Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima". Pomoć se prikuplja za učenike Pavla i Mateju. Ovo je prilika da se upoznate s poznatim glumcima i darujete pomoć deci kojoj je, nažalost, potrebna.

Humanitarni bazar Veljko Dugošević Foto: OŠ Veljko Dugošević

Kulturni centar "Čukarica” organizuje Drugi festival plesa za decu na Čukarici pod nazivom "Pozdrav letu”. Program počinje danas u 11 časova na platou kod česme "Šoljica" u Požeškoj ulici, gde je organizovano zvanično otvaranje festivala i druženje mališana sa klovnom Šašavkom. Nakon toga, učesnici festivala, predvođeni Šašavkom, idu svečanim defileom do Velike sale KC "Čukarica" gde će se predstaviti svojim koreografijama.

Od Bloka 70A do Manastira Fenek u Surčinu danas se održava "Trka iz bloka". Ovo takmičenje uz reku Savu je humanitarnog karaktera, za pomoć deci Srbije, a organizuje ga opština Surčin i organizacija "Srbi za Srbe". Start je najavljen za 10 sati u Bloku 70A. Trči se duž Savskog keja do Ostružničkog mosta, zatim do Jakova, pored kasarne (deo Savske ulice), duž nekategorisanog puta i dela Ulice braće Putniković, nakon toga se prelazi Boljevačka i odlazi do cilja, tj. do Manastira Fenek, Ulicom boljevački put.

Danas se održavaju "Dani sportskog izazova i porodične rekreacije". Program će se odvijati na zelenoj površini trim-staze u Košutnjaku od 11 do 13 časova. Planirane su aktivnosti za decu i odrasle: vežbanje na otvorenom, ples, badminton, streličarstvo, porodična rekreacija uz mini-trke, poligone i nadmetanja u nadvlačenju konopca, preskakanju vijače, skoku udalj, i sve to pod nadzorom sportskih stručnjaka.

U "Galeriji 73" na Čukarici do 6. juna traju "Dani slovačke kulture".

(Telegraf.rs)

Video: Roj pčela "okupirao" žardinjeru na Kalenić pijaci: Uklonjen je, ali neke su se ipak vratile

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA