• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Gradska čistoća" nastavlja prskanje komaraca u priobalnom i šumskom području

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretman će biti odložen za naredni dan

  • 0
Komarac, komarci

Foto: Unsplash/Syed Ali

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" sprovodiće danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U sredu, 7. juna, od 19 časova ekipe "Čistoće" obaviće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, kojim će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Slanci, Veliko selo, Ada Huja, Višnjica – Bela stena, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Grocka 1 i 2 i Vinča 1 i 2.

Ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretman će biti odložen za naredni dan.

Svi preparati koje ekipe JKP-a "Gradska čistoća" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

(Telegraf.rs)

Video: Gradska čistoća objašnjava šta se nalazi u magli za prskanje komaraca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA