• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ove šaltere treba da se jave srednjoškolci da bi mogli da se voze besplatno gradskim prevozom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta

  • 0
Tinejdžer autobus

Foto: Shutterstock

Od sutra, svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda mogu odmah da preuzmu svoju karticu za besplatno korišćenje javnog prevoza, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Potrebno je da srednjoškolci samo odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru Grada Breograda uz đačku knjižicu prilože i zdravstvenu knjižicu (punoletni srednjoškolci mogu umesto zdravstvene knjižice da daju ličnu kartu).

"Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole", objasnio je Šapić, dodajući da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno.

"Po prvi put Beograd je uveo besplatne kartice za prevoz za sve učeniike srednjih škola i nadam se da će našim srednjoškolcima one olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima", zaključio je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Video: Otkrivamo ko sve može da poseduje doživotnu, personalizovanu karticu za javni prevoz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA