• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove fasade na još dve stambene zgrade na Savskom vencu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Opštine Miloš Vidović obišao je danas završene radove i tom prilikom razgovarao sa stanarima i upravnicima stambenih zajednica, saopštila je opštinska Služba za informisanje

  • 0
Beograd ulice rekonstrukcija

Foto: Tanjug/Beoinfo

Na inicijativu građana, stambene zgrade u Vojvode Milenka 36 i na uglu Gavrila Principa i Jugbogdanove ulice dobile su nove, obnovlјene fasade, zahvalјujući bespovratnom sufinansiranju radova u stambenim zajednicama koje sprovodi GO Savski venac putem javnog konkursa.

Predsednik Opštine Miloš Vidović obišao je danas završene radove i tom prilikom razgovarao sa stanarima i upravnicima stambenih zajednica, saopštila je opštinska Služba za informisanje.

Predsednik je naglasio da je na Savskom vencu do sada obnovlјeno više desetina fasada i preko 130 ulaza stambenih zgrada zahvalјujući inicijativi Opštine i dobroj saradnji sa nadležnim gradskim institucijama, sa cilјem da građani žive u lepšem, uređenijem i čistijem okruženju.

"Najvažniji cilј koji smo postavili je ispunjen a to je zadolјstvo naših komšija sadašnjim izgledom zgrada čija su lica neprepoznatlјiva u odnosu na stare, dotrajale i oronule fasade. Drago mi je što smo uspeli sve radove da završimo u kratkom roku, kako smo i obećali", poručio je Vidović i zahvalio se sugrađanima što se aktivno uklјučuju i predlažu šta je potrebno da se radi na teritoriji na kojoj žive.

Kako je naveo, osim novih fasada i sređenih ulaza zgrada, dobra komunikacija i saradnja građana i Opštine takođe rezultira rekonstruisanim ulicama, interblokovskim saobraćajnicama, uređenim parkovima, dečjim igralištima i školama.

Opštinsko rukovodstvo svakodnevno komunicira sa građanima i trudi se da, u skladu sa nadležnostima, reši sve probleme, jer dotrajale fasade ne samo da narušavaju izgled Savskog venca nego i ugrožavaju bezbednost građana, dodaje se u saopštenju te opštine.

Savski venac je prva opština koja je sugrađanima omogućila unapređenje svojstava zgrada, a u planu je nastavak rešavanja tekućih problema, još bolјa realizacija planiranih aktivnosti, kako bi se obezbedio kontinuirani rast i razvoj opštine i još bolјa i uređenija sredina za život.

Obilasku je prisustvovao i načelnik Odelјenja za projekte razvoja Vladimir Nastić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA