Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak koji je napadnut na Kalemegdanu se vratio na "radno mesto": "Moj mali junak nije odustao"

Vreme čitanja: oko 2 min.

DEčak koji je napadnut na Kalemegdanu se vratio na radno mesto

  • 16
Marija Foto: Privatna arhiva

Potresan snimak sa Kalemegdana, počeo je da kruži mrežama, a na njemu se vidi stariji čovek kako maltretira maloletnog dečaka koji mu je "konkurencija" u prodaji sokova.

Snimak je postao viralan, a naša sugrađanka koja je sve zabeležila i pokušala da zaštiti dečaka, oglasila se za Telegraf.rs.

"Šta je bilo gospodine, šta se desilo?", upitale su ga smireno, ali oštro.

"Ja imam problem, vi rešavajte vaše probleme. Prodaje sokove, a i ja prodajem sokove. Ja sam mu lepo rekao da napusti, ali neće da napusti", pričao je siledžija.

Čovek je govorio "Pa šta ako je dete malo", "Pa šta ako je maloletno", vređao ga je i tvrdio da je sokove "pokrao".

Žene su kazale da u tom slučaju mogu da se obaveste policija i roditelji i da on ne može fizički da drži dečaka.

Marija Foto: Privatna arhiva

Ne samo što ga je držao, već ga je, po svedočenju ovih devojaka, i tukao.

Kako nam je ispričala Marija Vučetić, devojka koja je snimila scenu, dečaci su mirno sedeli i prodavali sokove, na radost prolaznika. A onda, začula je jezivo zapomaganje, a njena drugarica videla je kako čovek udara dečaka.

"Ja i drugarica smo šetale Kalemegdanom i naišle smo na klupicu na kojoj sede dečaci. Oni su izvadili svoje sokove i to što prodaju i stavili su natpis. Ja sam se nasmejala, bilo mi je simpatično i drugarica se baš obradovala što vidimo decu da hoće da rade nešto. Otišle smo deset-petnaest koraka dalje i čujemo maltene zapomaganje, 'Molim vas, pustite me, pustite me, nećemo više nikad'. Drugarica se okrenula sekundu pre mene i videla kako ga je udario, šutnuo ga je u nogu, dete je ostalo bez patike, udario ga je i iza glave u potiljak. Kako smo prilazile, setila sam se da snimim, jer sam znala da će doći policija", prila nam Marija.

Deca su objasnila da je reč o čoveku koji ima štand na Kalemegdanu, na kom prodaje sokove, što je i sam potrvdio.

Devojke su pomogle deci da se sklone na bezbedno mesto, a napasnik je pobegao.

"Jedan dečak je zvao mamu koja je u blizini da dođe, drugi je rekao da mu roditelji nisu tu i da je kod bake i deke. Mi smo se ponudile da ga ispratimo do kuće, otišle smo i predale smo dete baki. Jeziva situacija ali mi je više krivo od svega toga što su prolazili ljudi niko živ nije hteo da reaguje", zaključuje naša sagovornica.

Srećan kraj

Čovek koji je nasilno pokušao da otera dečaka sa javne površine priveden je, a dečak je ponovo na svom mestu gde prodaje fantasične sokove i zarađuje svoj džeparac. 

"Ma idemo bre, moj mali junak od juče nije odustao", napisala je Marija. 

Fotografiju dečaka, upravo nam je poslala Marija bez koja ovaj slučaj nasilja ne bi dobio svoj epilog.

Video: Siledžija drži preplašenog dečaka za ruku na Kalemegdanu i ima sraman izgovor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    8. jun 2023 | 20:22

    Bravo devojke, svaka čast! Jedino na ovaj način ova deca mogu da stvore veru u sistem. Na policiji i tužilaštvu je da objasne matoroj spodobi da ne može da se iživljava i bogami da odleži malo.

  • Bravo za reakciju

    8. jun 2023 | 20:21

    Hvala divnim devojkama sto su reagovale. Posebno me dirnulo dete koje se izvinilo,dusa od deteta. Ovog coveka treba da je sramota.

  • Bane

    8. jun 2023 | 20:24

    Molim vas dajte nam lokaciju gde doticni gospodin prodaje sokove i ima stand na kalemegdanu da vidi kako beogradjani cene i postuju nasu decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA