• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Građani, pažnja! Menjaju se trase gradskog prevoza

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tokom navedenih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama: Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom

  • 0
Gradski autobus

Foto: Shutterstock

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta, od 10. juna, od 00.30 časova do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 će saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama, prenosi Espreso.

Vozila sa linija 78 i 83 i minibus linija A1 i E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Zemunskim putem, pri čemu se uspostavlja privremeno autobusko stajalište za linije 78, 83 i E1 u Ulici zemunski put, u visini tramvajskog stajališta gledano u smeru ka Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

Radovi u Mis Irbijevoj

Takođe, zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži u ulicama Dr Velizara Kosanovića, Mis Irbijevoj i Kovačevoj na Voždovcu doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, saopštili su danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama koji podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića, zbog čega će Mis Irbijeva biti jednosmerna od raskrsnice sa Dr Velizara Kosanovića ka Ulici Vojislava Ilića od 9. do 13. juna.

Tokom navedenih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama: Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom, Mirka Sandića, Virpazarskom, Pljevaljskom, Dr Velizara Kosanovića do okretnice „Učiteljsko naselje”, dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog linijskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Sledeća faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 14. do 18. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Tokom ove faze radova privremeno se izmešta stajalište „Dr Velizara Kosanovića” za smer ka Trgu Slavija na oko 30 metara posle redovne pozicije, kod prvog narednog ED stuba.

Poslednja faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 19. do 25. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Stajalište „Dr Velizara Kosanovića” se u ovoj fazi vraća na svoju redovnu poziciju, navodi se u saopštenju.

Trolejbusi menjaju trase

Tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice „Banjica 2”, od 10. juna, od 1 čas do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U tom periodu trolejbuske linije 40 i 41 saobraćaće skraćeno do stare okretnice „Banjica”, dok se privremena autobuska linija 41A uspostavlja na relaciji Banjica – Banjica 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA