≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Negde sunce, negde magla: Vreme podelilo Beograd, stanovnici u čudu, "kao da ne živimo u istom gradu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U delovima grada zbog magle koja smanjuje vidljivost preporučuje se oprez

  • 0
Beograd magla sunce vremenska prognoza Foto-kolaž: Tanjug Tara Radovanović/Rade Prelić

Beograd je noćas bio na udaru snažnog grmljavinskog sistema sa obilnim pljuskovima i jakim električnim pražnjenjenjem, a lokalno je bilo i grada. Najkritičnija situacija bila je oko ponoći i na području Čukarice i Banovog Brda.

U nastavku noći padavine su prestale i došlo je do smirivanja vremena.

Ovog jutra u Beogradu je osvanulo suvo, ali se vreme razlikuje u zavisnosti od dela grada.

I dok su viši delovi Beograda poput Zvezdare jutros bili sunčani, veoma gusta magla nadvila se iznad Novog Beograda i Zemuna, pri čemu je vidljivost lokalno bilo smanjena i na manje od 200 metara.

Zbog aktuelnog vremena, širom Beograda jutros su se mogli videti ljudi obučeni u skladu sa letom, dok su oni iz maglovitoh dela grada uglavnom bili u jaknama ili dugim rukavima.

Ovog jutra temperatura u Beogradu je 18°C, ali je relativna vlažnost vazduha veoma visoka.

U delovima grada zbog magle koja smanjuje vidljivost preporučuje se oprez.

Za Beograd su i za danas najvaljane padavine, naročito u drugom delu dana i pred kraj dana, pa će u saobraćajnice biti mokre i klizave, ponegde i uz veće zaržavanje vode, a u slučaju vrlo obilnih pljuskova očekuje se i duže zadržavanje vode, zbog nemogućnosti da odovodni i kanalizacioni siste,i prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Dakle, u saobraćaju je neophodan dodatni oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, ali i vremenskim uslovima.

Inače, zbog noćašnjeg nevremena, na saobraćajnicama u mnogim delovima grada zbog obilne kiše pojavili su se nanosi šljunka i šuta, koji mogu predstavljati opasnost u saobraćaju, naročito pri većim brzinama i pri naglom kočenju.

Prema trenutnim prognozama, nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom očekuje se i narednih dana, pri čemu će padavine biti gotovo svakodnevna pojava, a biće i dalje uslova za grmljavinske oluje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA