Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmaci beogradske škole razrednoj za kraj kupili "ništa": Ona se oduševila, a reči o njoj će ostati upamćene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Telegraf.rs učenici i roditelji razreda VIII/2 OŠ "Janko Veselinovič" kupili su razrednog ništa, a zapravo je sve

  • 3
Nastavnica Mileva Foto: Privatna arhiva

Kraj školske godine obično znači i poklone nastavnicama i razrednim starešinama, ali razredna iz OŠ "Janko Veselinović" sa Voždovca se izdvaja od drugih.

Naime, ova skromna nastavnica, ne hrli ka skupim poklonima, već za onim malim, simboličnim i iskrenim koji nemaju materijalnu vrednost, ali onu sentimentalnu itekako. Za Telegraf.rs učenici i roditelji razreda VIII/2 OŠ "Janko Veselinovič" kupili su razrednog ništa, a to ništa zapravo je sve.

- Ona je svom razredu rekla da ne želi nista. Razredna koja je uvek bila tu za svoje odeljenje, da sasluša svaki njihov problem i da ih usmeri na pravi put. Ona ne ide u korak sa trendovima, jedinstvena je i njoj je draže da, recimo, dobije od dece crtež koji su sami oslikali i gde su se svi potpisali, da ih po tome pamti, a od roditelja je dobila na poklon crtež na kome piše "Nista". Malo je reći da je bila oduševljena. Sva njena deca i mi roditelji ćemo našu Milevu pamtiti po dobru i kao ženu lavicu - kažu nam roditelji.

Milevina fotografija, postala je viralna, a reči odeljenja kojem je, sada već bivša razredna, ostaće joj večno u pamćenju.

Plemenita dela omiljene nastavnice Mileve ostaće urezana duboko u svakom učeniku koji je imao tu čast, da bude baš pod njenom "dirigentskom palicom" pune četiri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojadinovic

    10. jun 2023 | 10:24

    Svaka čast nastavnici Milevi, ali pouzdano znam da je u toj školi najomiljeniji nastavnik Saša, predaje tehničko.

  • Jankovac

    10. jun 2023 | 10:43

    Meni je najjača Jarmila, nastavnica fizičkog. Vrh žena, dobar čovek i pedagog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA