≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanari solitera na Novom Beogradu s kog je pala terasa sada su na muci: Fasadu je potrebno kompletno urediti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkako je sedamdesetih godina prošlog veka izgrađen ovaj blok solitera, fasada ni na jednom nije sanirana

  • 6
Pala terasa, blok 30 Foto: Nikola Anđić

Kada će biti sanirana fasada na soliteru u Bulevaru Mihajla Pupina 145, gde je u sredu uveče, sa 11. sprata pala terasa, još uvek nije poznato.

Stanari ove višespratnice bili su na sastanku sa predstavnicima Opštine Novi Beograd, gde su razgovarali o rešavanju ovog problema, jer je neophodna obnova spoljašnjosti celog solitera. Međutim, žitelji ove zgrade, kažu da nisu zadovoljni ishodom sastanka, te da će radove morati da plate iz svog džepa, pišu "Večernje novosti".

Otkako je sedamdesetih godina prošlog veka izgrađen ovaj blok solitera, fasada ni na jednom nije sanirana. Pre dva meseca, dogodio se sličan incident kada je pala jedna manja terasa ali tada, kao ni u utorak, nije bilo povređenih. Prema rečima Dušana Jovanovića, upravnika zgrade sa koje se obrušila terasa, stanari nemaju novca da plate obnovu fasade solitera od 17 spratova.

Jovanović sada čeka da dobije izveštaje građevinske inspekcije i JP "Gradsko stambeno", posle čega će se okupiti svi stanari i odlučiti šta će dalje.

"Moraće da se radi cela zgrada, ne možemo da krpimo deo po deo jer je već sve dotrajalo i pitanje je šta će se sledeće obrušiti. Ne smemo da rizikujemo da neko strada sledeći put. Fasada je jedna od najskupljih stavki kada se bilo šta zida. Nemamo predstavu koliko bi ovo moglo da košta, ali procenjujemo da bi moglo da bude između 150.000 i 200.000 evra. Mi taj novac nemamo".

Radnici koje je angažovalo "Gradsko stambeno" jutro posle incidenta postavljali su visoku i tešku ogradu kako bi obezbedili prostor, jer postoji opasnost od urušavanja dotrajale fasade. U oštećenom stanu na 11. spratu živi jedna starija žena i ona je nepovređena, a komšije sada brinu o njoj.

(Telegraf.rs)

Video: Ušli smo u zgradu s koje se obrušila terasa na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    10. jun 2023 | 18:28

    Hoce beogradjani(namerno malim slovom) da zive u Beogradu a nece da ulažu u svoje stanove,pa i to se obnavlja kao da zivis u kući, nece neko drugi da vam placa fasadu!

  • Coa

    10. jun 2023 | 19:45

    Živim u Beogradu i na našoj zgradi smo mi stanari sa svojim novcem obnovili fasadu, jer tako normalno i treba. Kakav je to bezobrazluk da očekuješ da ti Grad obnavlja zgradu ili kuću? Čuj, nisu zadovoljni jer moraju iz svog džepa da plate?! A jok, ja ću da vam platim fasadu na vašoj zgradi. Po ovome su naročito poznati stanari centra grada koji izgleda užasno jer svi čekaju da im Grad obnavlja fasade. U mojoj zgradi smo se skupili jedan dan, dogovorili se da svako ima rok godinu dana da sakupi novac i završili to. Bitno je da i dalje ima još mnogo gospode koja će radije da dozvoli da delovi fasade ubiju nekog, nego da se sakupe i dogovore se o renoviranju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA