• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradska gimanzija "Ruđer Bošković" proslavila jubilej: Ispraćena dvadeseta generacija srednjoškolaca

, Telegraf
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Generalni menadžer gimnazije "Ruđer Bošković", Dragan Štulić istakao je da tim gimnazije ima jasan cilj, a to je da trenira školsku disciplinu punu podrške koja će iznedriti uspešne mlade ljude

  • 0
20 godina Ruđer Bošković

Foto: Nikola Anđić

Jedna od najuticajnijih beogradskih gimnazija "Ruđer Bošković" u Zemunu danas proslavlja jubilej postojanja. Ova škola je iznedrila 20 uspešnih generacija i izvela na hiljade srednjoškolaca na put odraslih.

Generalni menadžer gimnazije "Ruđer Bošković", Dragan Štulić, istakao je da tim gimnazije ima jasan cilj, a to je da trenira školsku disciplinu punu podrške koja će iznedriti uspešne mlade ljude.

- Danas obeležavamo jubiler naše škole i ispraćamo dvadesetu generaciju. Ovih dvadeset godina je bilo i teško, zabavno i izazovno, ali uvek inspirišuće. Ono na šta sam posebno ponosan jeste da smo svi mi zajedno sa roditeljima i učenicima bili jedan tim, spremni da, kroz dobru međusobnu saradnju, osluškujemo i učnimo da škola bude kvalitetno i kvantitetno mesto. Mislim da tim gimnazije ima jasna cilj, a to je da trenira školsku disciplinu punu podrške, gde će naši učenici vredno raditi, napredovati, i sutra postati uspešni mladi ljudi. Takođe smo kreirali sredinu u kojoj se neguje istraživački rad, kretaivno mišljenje i takmičarski duh. Ponosni smo na sve naše generacije kao i ovu dvedesetu. To su danas uspešni mladi ljudi, vredni i časni pjedinci, profesionalci u svojim profesijama. Maturantima sam poželeo da im se želje ispune, a alate za to imaju u svom zanju i nesicrpnoj sposobnosti da i dalje uče. Večeras smo veoma ponosni, uzbuđeni i zahvalni svim našim prijateljima koji su nam pomogli svih ovih dvadeset godina kao i vama, medjima, što ste nas pratili  i, ne samo informisali o radu naše škole, već i doprineli njnoj afirmaciji. Pomogli ste nam da budemo tu gde jesmo, a to nas obavezuje da budemo odgovorniji i još više motivisani - rekao je Štulić.

Profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Lončar poručio je maturantima da u našoj zemlji imaju puno prilika za nastavak obrazovanja i školovanja. Lončar, koji je ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovao svečanosti u Madlenijanumu, istakao je da fakultet ima odličnu saradnju sa gimnazijom po pitanju upisivanja međunarodnih programa Ekonomskog fakulteta.

"Mi imamo dobru saradnju kao visoko obrazovna institucija sa gimnazijom 'Ruđer Bošković' na temu nastavka studija njihovih studenata i upisivanja međunarodnih programa Ekonomskog fakulteta. Ekonomski fakultet ima dva programa sa londonskom školom ekonomije koju upisuju svršeni đaci gimnazije", rekao je Lončar za Tanjug. Kako je objasnio, neki od bivših đaka su završili trogodišnje studije, upisali master programe i zaposlili se u najboljim kompanijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA