≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pozvali smo stručnjake za zmije da nam identifikuju reptila koji je danas podigao Beograd na noge

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove zmije stari su stanovnici Beograda, ne žive baš na Vračaru, ali naseljavaju Košutnjak, Zvezdarsku šumu, Mali mokri lug ili mesta uz Savu i Dunav...

  • 13
Predrag Radosavljević zmija Vladica Stanković Foto: Facebook/Predrag Radosavljević/V. S., Instagram/MilaCurcic

Nakon snimka koji je izazvao strah među građanima, a na kojem se vidi podugačka zmija koja gmiže drvetom i to usred Beograda, tačnije u Cerskom prolazu na Vračaru, Telegraf.rs kontaktirao je stručnjake kako bismo identifikovali koji je gmizavac u pitanju.

Vladica Stanković najpoznatiji srpski zmijolovac otkrio nam je da je u pitanju neotrovna belouška, koja je potpuno bezopasna. 

On dalje navodi da na teritoriji Beograda nema otrovnih zmija, samo u pojedinim slučajevima ako se izađe van granica grada u prirodu gde su one zastupljenije, pa se ona zavuče u automobil.

- U pitanju je potpuno bezopasna zmija. Ne bih preporučio nikome da ih hvata, ovako bezopasne će se uvek vratiti tamo gde ima bara i voda. Kada su ovakve kiše one su aktivnije, pogotovu vodene kao što je belouška, ali su bezopasne - rekao nam je.

Ovu tvrdnju potvrdio nam je i Predrag Radosavljević iz Reptilije.

- U pitanju je belouška ili smuk, koje su bezopasne, belouška čak i ne ujeda, smuk da, ali to nije strašno, nema mesta panici - izjavio je.

Predrag je objasnio da su ove zmije stari stanovnici Beograda, kako je rekao ne žive baš na Vračaru, ali naseljavaju Košutnjak, Zvezdarsku šumu, Mali mokri lug ili mesta uz Savu i Dunav.

- Kada ih vidite ponšajate se kao da ste videli žabu ili zidnog guštera, ove zmije ne mogu da povrede nikog - završio je.

Podsetimo, poznata srpska voditeljka Mila Ćurčić snimila je jutros u centru Beograda zaista ogromnu zmiju, i to u krošnji drveta u ulici Cerski prolaz na Vračaru.

U razgovoru za Telegraf.rs opisala je šta se tačno desilo.

- Jutros sam išla da prošetam psa, živim blizu, išli smo kroz taj Cerski prolaz. Išao je 50 metara posle mene, sreća u nesreći, jer ja njega šetam bez povoca. Srela sam komšinicu koja mi je rekla da pazim, da je u prolazu zmija. U povratku, kad sam došla do tog mesta, ona je bila tu. Mačka je htela šapicom da je dodirne. Kad sam ja stigla, ona se popela na drvo. Kontaktirali smo Zoohigijenu i rekli su da će se javiti, ali kako mi da zadržimo zmiju? Taj momak ih je zvao, koji je prvi stigao. Mi smo tu stajali, ja sam prišla da je snimim jer nemam strah...

Mila kaže da je zmioja bila na drvetu, i da niko ništa nije mogao da uradi.

- Ponovo smo zvali Zoohigijenu, nisu se javljali. Krošnja bukvalno ide do terase jedne devojke, mogla je da joj uđe u stan - rekla je Mila za Telegraf.rs.

U svojim ranijim upozorenjima za građane navela je da nema nameru da širi strah, već da spreči da se neko nađe u neprilici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    18. jun 2023 | 16:14

    U pitanju je belouska ili smuk... Eto sve je objasnio... Ako je vec neki strucnjak za zmije onda je trebalo da preciznije odgovori, jer ova zmija ne lici ni na belousku ni na smuka...

  • Bojan

    18. jun 2023 | 16:53

    Sve strućnjak do strućnjaka🤣🤣🤣Belouška od dva metara

  • dule011

    18. jun 2023 | 16:37

    manji piton..pobego iz necijeg terarijuma da se osunca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA