Vreme čitanja: oko 2 min.

Komarci nikad brojniji! Oglasila se "Gradska čistoća": Večeras kreće velika akcija suzbijanja, ovo su detalji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je apelovala na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca

  • 0
Komarac, komarci Foto: Unsplash/Syed Ali

Posle obilnih padavina, stekli su se uslovi da ekipe JKP "Gradska čistoća" Sektora za ekologiju i unapređenja životne sredine nastave sa sprovođenjem intenzivne akcije suzbijanja odraslih formi komaraca. Akcija će uređajima sa zemlje biti sprovedene u prestonici od 18 sati do ponoći na 32 lokaliteta.

"Danas, ali i tokom cele nedelje ukoliko vremenski uslovi dozvole, u periodu od 18 časova do ponoći ekipe 'Čistoće' vršiće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na lokalitetima, odakle i stiže najviše prijava da je brojnost povećana”, rekla je za Tanjug Dubravka Planinac iz Sektor za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP "Gradska čistoća".

"Nadzorom i monitoringom kontrolišemo i pojavu novih vrsta u našem gradu, a u našoj laboratoriji se kontroliše prisustvo virusa. U Beogradu imamo virus groznice Zapadnog nila", rekla je Planinac.

Lokaliteta su obala Save - Ostružnica i Umka, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Stari Soko salaš, Bežanijsko groblje, groblje Lešće, Ada Huja, SAJ, naselje 13. maj, Goveđi brod, Altina, Plavi horizonti, Zemun polje, Školsko dobro, Radio far, Kalvarija, Zelengorska ulica, Belvil, Blokovi, Studentski grad, Bežanijska kosa, Ledine, Surčin, Paviljoni, naselje Sava Kovačević, Vojni put, Novi grad, Zemun, Sutjeska, Bački Ilovik, Surčin, Retenzija, Staro sajmište, Park Ušće do hotela Jugoslavija, Gornji i Donji Kalemegdan, Dorćol, Šangaj, Mali Mokri Lug i Mirijevo.

"Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova", kazala je Planinac.

Ona je apelovala na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

"Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koristi za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah”, rekla je Planinac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA