Vreme čitanja: oko 1 min.

JKP "Gradska čistoća" i danas suzbija komarace sa zemlje: Ovo su planirane lokacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad

  • 1
Denga groznica, komarci, Singapur Foto: Profimedia/Then Chih Wey / Xinhua News

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" danas će nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

Suzbijanje komaraca će se obavljati u periodu od 18 časova do ponoći na lokalitetima: Gročanska Ada, Košutnjak, Topčider, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, SC "Surčin", Bojčinska šuma, Hajd park, Šumice, Centralno groblje, Vinča, Grocka, Boleč, Leštane, Mirijevo i Lazarevac.

Kako navode u "Čistoći", tretman će se sprovesti ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili.

Ističe se da su preparati koje ekipe koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Istovremeno "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZDJB

    22. jun 2023 | 13:45

    Stemcice opet nema na spisku. Zasto se Sremcica zaobilazi u sirokom luku u vezi prskanja iz vazduha i zemlje krpelja i komaraca? A prepuno je i krpelja i komaraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA