Vreme čitanja: oko 2 min.

David Vujić, koji je učestvovao u projektu Apolo 11, obišao PR DC u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za PR DC i Željka Mitrovića velika je čast što je ovakav naučnik posvetio vreme upravo njima

  • 0
Dejvid Vujić David Vujich Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Čovek koji je promenio svet. David Vujić i njegov tim pre 64 godine slavili su prvi korak čoveka na Mesecu.

I pored izazova ovaj Amerikanac srpskog porekla uspeo je da ostvari američki san i gotovo dotakne nebo. Oduševljen pravcem u kom se razvija Srbija, pohvalio je dostignuća kompanije Željka Mitrovića PR-DC, čiji je centar obišao.

- Želim da izrazim izuzetnu zahvalnost gospodinu Mitroviću zato što nas je pozvao ovde kako bi razgovarali o specifičnim područjima zajedničkih interesa. Izuzetno sam impresioniran onim što je on ovde razvio u Srbiji. On je veoma inovativan gospodin, koji je veoma uspešan, ne samo kroz svoju profesiju, već i za Srbiju. Mali broj ljudi može da se pohvali time. Učiniću sve što mogu kako bih ga povezao sa ljudima koji donose odluke, kako bi i oni prepoznali vrednosti koje Željko predstavlja. Kao i ono što Pink predstavlja. Naš prvobitni predlog je da odlučimo šta je sve to dostupno u Srbiji, šta se može primeniti na svemirski program. To je nešto što ću sa velikom radošću preneti mojim kolegama jer zaista nisam očekivao sve što Pink ima i sve što je gospodin Mitrovič razvio u Srbiji. Kako mi je rečeno, većinu toga što sam čuo i video u razgovorima sa vašim inženjerima, moram da priznam da sam oduševljen. Ono što ste vi razvili ovde i ono što se može primeniti je upravo ono što mi tražimo - rekao je Vujić za Pink.

David Vujić David Vujich Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Za PR DC i Željka Mitrovića velika je čast što je ovakav naučnik posvetio vreme upravo njima.

- Apsolutno je velika čast i zadovoljstvo sresti se sa Davidom Vujićem, koji je, samo da podsetimo srpsku javnost, jedan od čuvene srpske sedmorke koja je učestvovala na projektu Apolo 11. Lični prijatelj Nila Armstronga. Ono što je meni impresivno da je David Vujić našao vremena, da u ovoj Teslinoj godini, obiđe nas, koje prepoznaje kao veoma zanimljivu i ozbiljnu kompaniju koja producira sada već veliki broj bespilotnih letelica. To su sad letelice treće generacije. Obojica smo se složili da smo predstavnici Teslinog naroda - rekao je Željko Mitrović.

- Postoje različite ideje, različiti predlozi da učestvujemo u osnivanju različitih kosmičkih asocijacija, koje će uraditi nekoliko stvari. Podići ćemo Srbiju u toj kategoriji i u ukupnim aameričko-srpskim odnosima doći do još boljih veza. Očekujemo da u narednih nekoliko meseci učinimo dosta na razvoju er spejs industrije Srbije - naveo je Mitrović.

(Telegraf.rs)

Video: Srbin koji se našao u timu "Apolo 11": Za 5 do 7 godina čovek će ponovo sleteti na Mesec

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA