Vreme čitanja: oko 1 min.

Mikula je glavni degustator kafe: Već 15 godina živi u beogradskom servisu, najsrećniji je kad dobije kapućino

Vreme čitanja: oko 1 min.

On tako živi već 15. godina, zaštitni je znak servisa i svi ga znaju. Vlada okolnim ulicama, linja se svuda, obožava žu-žu i sve ljude

  • 6

Video: Pas Mikula živi u Beogradu i svako jutro pije najskuplju kafu

Pas Mikula, je "radnik", ali ne baš običan - on je "zaposlen" u jednom beogradskom servisu, gde stanuje i radi već punih 15 godina. Dakle, ne misli na penziju. I verovatno mislite da u tome nema ništa baš toliko posebno, iznenadićete se kad vam otkrijemo jednu njegovu radničku naviku.

Četvoronožni psić kao od pliša, trčkara jednom firmom i ima svoje rituale. U kopmaniji spava, ujutru pije kafu, i to isključivo onu najskuplju s mlekom, a nakon toga sledi doručak.

On tako živi već 15 godina, zaštitni je znak servisa i svi ga znaju. Vlada okolnim ulicama, linja se svuda, obožava žu-žu i sve ljude oko sebe.

Za Telegraf.rs radnici servisa su nam otkrili da je živeti i raditi sa Mikulom koji je potpuni hit.

"Pre 15 godina bila je neka zima, čuo sam kako nešto cvili i video sam Mikulu, tada sam pitao vlasnika da ga usvojimo i on je pristao. On je naš član, tu je stalno, jedemo, pijemo i radimo svi zajedno. On ima svoje rituale, ujutru obavezno pije kafu, posebnu za njega, nakon toga doručak sledi, kratka šetnja, malo rada, a onda ponovo popodnevna kafa. Moramo da ga kupamo sada, toplo je pa će biti lakše", priča nam Marko Vakić, radnik servisa i čovek koji je pronašao Mikulu, ali ga i naučio da pije kafu.

Kako kaže, Mikula je jedna ozbiljan pojava, nekoliko puta su pucali na njega, napadali ga drugi psi, ali je uvek uspeo da se izleči i nastavi dalje. Svima se obraduje, u šta smo se i sami uverili kada smo ušli u servis, a on se istog trena pojavio, zamahao repom i prihvatio nas kao da se znamo oduvek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    22. jun 2023 | 23:39

    Ziv bijo mikulaa😁💪

  • Laura

    23. jun 2023 | 08:55

    Puno pozdrava za firmu i za radnike ♥️ Mikula prijatelju krzneni 😁 ovakve vijesti me obraduju i oraspolože 🐾🐾 popij jedan capuccino i za mene 😁☕

  • iskreno

    23. jun 2023 | 00:47

    Najlepsi pas 😌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA