≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je stena sa koje je sinoć pao penjač: Bio je veoma iskusan, odmah mu je pružena pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako saznajemo, pad se nije dogodio sa velike visine, ali je bio nezgodan

  • 0

Muškarac (35), koji je juče uveče pao sa veštačke stene na Košutnjaku je dugogodišnji penjač i član penjačkog udruženja, koji je imao mesečnu kartu i redovno je dolazio da trenira penjanje.

Kako saznajemo, pad se nije dogodio sa velike visine, ali je bio nezgodan.

Na ovu veštačku stenu za penjanje dolaze i početnici, koji uz profesionalni nadzor i pomoć uče penjanje, ali i iskusni penjači kojima nadzor i podrška nisu potrebni.

"Korisnik veštačke stene u Košutnjaku je povređen, nakon čega mu je ukazana stručna medicinska pomoć. Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije postupao je u svemu u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije kojima se reguliše sportsko penjanje kao disciplina i ne postoji ni subjektivna, ni objektivna odgovornost na strani ove ustanove.

Naime, reč je o iskusnom i obučenom sportskom penjaču. Zavod za sport i medinicu sporta Republike Srbije je na raspolaganju nadležnim organima za davanje svih potrebnih informacija, i ističe iskreno žaljenje što je do predmetne nezgode i došlo, a povređenom želi brz oporavak", navode u Zavodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA