≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podrška zdravlju Roma na teritoriji Beograda: Tri medijatorke radiće u ambulantama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj način Grad Beograd vodi računa o društvenom uključivanju romske populacije

  • 0
Lekar, pacijent Foto: Shutterstock

U skladu sa donetim akcionim planom, koji je sastavni deo Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Beograda, Sekretarijat za zdravstvo u 2023. godini obezbedio je plate za radno angažovanje tri zdravstvene medijatorke za romsku populaciju, i to za teritorije Surčina, Voždovca i Zemuna.

Pored već postojećih, koje plaća Ministarstvo zdravlja, nove medijatorke angažovane su u patronažnoj službi doma zdravlja, kako radom u samom domu zdravlja tako i na terenu. Vodiće brigu o zdravlju romske populacije, podučavati Rome i informisati ih o značaju vakcinacije i o tome kako da se zaštite od zaraznih bolesti, o značaju sistematskih pregleda, pravilne ishrane i održavanju higijene, kao i pratiti njihovo zdravlje.

Na ovaj način Grad Beograd vodi računa o društvenom uključivanju romske populacije, povećanju svesti o zdravstvenim pitanjima, smanjenju nejednakosti i obolevanja u ovoj osetljivoj grupi Beograđana, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za zdravstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su simptomi malih boginja: Ako se pojave bele pege, pravac kod lekara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA